Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2016,
20.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Krško NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 21. 8. 2016, 20.57

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Celje

Krčani nadigrali anemične Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Krško | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Krškega so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0) in se na lestvici zavihteli na šesto mesto. S Celjani se bodo pomerili tudi v pokalnem tekmovanju.

Krčani so prišli do svoje druge zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so predvsem v drugem polčasu pokazali všečno predstavo proti anemičnim Celjanom, nevarna je bila predvsem naveza Filip Dangubić - Martin Kramarič. Ta je poskrbela tudi za edini zadetek na tekmi. Krčani so se z današnjimi tremi točkami prebili pred Celjane na šesto mesto.

Ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, nekaj več so uvodoma s streli poskušali gosti, a bili nenatančni. Gostitelji, ki so v prvem polčasu sprožili tri strele, pa so ob koncu povedli. Martin Kramarič je po samostojni akciji prišel do strela, Matic Kotnik je žogo odbil, a le do Filipa Dangubića, ki je zadel v prazno mrežo.

Kramarič in Dangubić namučila celjske branilce

V uvodu drugega polčasa gledalci znova niso videli prav veliko razburljivih dogodkov, v 62. minuti pa je vendarle do strela prišel Kramarič, sprožil po tleh z roba kazenskega prostora, a se je izkazal Kotnik. Krčani so tudi v nadaljevanju kreirali nevarnejše akcije, na drugi strani pa Celjanom igra ni stekla.

Martin Kramarič, Filip Dangubić in Klemen Šturm so pomagali Krškemu do druge zmage v tej sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Martin Kramarič, Filip Dangubić in Klemen Šturm so pomagali Krškemu do druge zmage v tej sezoni. Foto: Vid Ponikvar

V 80. minuti je znova nase opozoril razigrani Kramarič, ki je prodrl v kazenski prostor, sprožil nekoliko z desne strani, Kotnik pa je bil dobro postavljen. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Dangubić, prav naveza s Kramaričem je sicer povzročala precej težav celjski obrambi, ki pa kljub nekaterim nevarnim akcijam, predvsem v protinapadih, ni več klonila.

Krčani bodo v 7. krogu v petek gostovali pri Radomljah, Celjani pa bodo dva dni pozneje gostili Maribor.

Krško : Celje 1:0 (1:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 1300, sodniki: Perić (Kranj), Prelog (Preddvor) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelec: 1:0 Dangubić (41.).

Krško: Zalokar, Pušaver, Drnovšek, Vuklišević, Šturm, Urbanč, Jurečič, Čeh, Pavić, Kramarič (od 90. Špiler), Dangubić (od 90. Haljeta).
Celje: Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić (od 71. Vidmajer), Travner, Pišek, Šporn (od 46. Pungaršek), Lovrečič, Glavaš (od 79. Križan), I. Hadžić, Čirjak.

Rumena kartona: Pušaver; I. Hadžić.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte