Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
21. 8. 2016,
23.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

5

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Zlatko Zahović

Nedelja, 21. 8. 2016, 23.21

6 let, 6 mesecev

Miodrag Ješić v Mariboru

Je Zahović našel novega trenerja Maribora?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

5

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaše Maribora vodi Darko Milanič, ki pa z vijolicami ne žanje tako prepričljivih uspehov, kot jih je pričakoval pred začetkom sezone. Po poročanju bosanskega medija Faktor je šlo nezadovoljstvo z njegovim delom tako daleč, da je športni direktor vijolic Zlatko Zahović že sklenil dogovor z Miodragom Ješićem.

Slaba predstava Maribora, ki si je na tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije privoščil domač poraz proti Aluminiju (0:2), ni zadovoljila navijačev vijolic. Kritik na račun trenerja Darka Milaniča, ki si je privoščil že tretji zaporedni poraz na klopi 13-kratnih slovenskih prvakov (1:2 v Gorici, 1:3 v Qabali in 0:2 proti Aluminiju), ni manjkalo. Če gre verjeti bosanskemu portalu Faktor, bo Izolan v ponedeljek že nekdanji strateg mariborskega kluba.

Na nedeljskem srečanju med Mariborom in Aluminijem je bil namreč v Ljudskem vrtu prisoten tudi srbski trener Miodrag Ješić, ki je nazadnje vodil Sarajevo. Faktor poroča o tem, da naj bi si segel v roke z Zlatkom Zahovićem ter z mariborskim klubom sklenil triletno pogodbo, njegova mesečna plača pa naj bi znašala 15 tisoč evrov.

Pri redko katerem klubu je ostal več kot sezono

Ješić je 57-letni srbski strateg, ki mu ne manjka trenerskih izkušenj. Je nekdanji branilec, osemkrat je oblekel tudi državni dres Jugoslavije in se dvakrat vpisal med strelce. Prihaja iz srbskega kraja Osečenica, večino kariere pa je podaril beograjskemu Partizanu. V sezoni 1990/91 se je pri črno-belih družil tudi z Zahovićem, ko je Mariborčan v Beogradu trkal na vrata prve članske ekipe.

Ješić je v trenerski karieri vodil več kot 20 klubov na različnih celinah, le redko pa je pri kakšnem ostal več kot sezono. V zadnji sezoni je bil trener Sarajeva, s katerim je tekmoval v prvenstvu BiH, zdaj pa bi se lahko preizkusil še na sončni strani Alp.

Kakšna je prihodnost Darka Milaniča na mariborski klopi? | Foto: Vid Ponikvar Kakšna je prihodnost Darka Milaniča na mariborski klopi? Foto: Vid Ponikvar

Maribora od leta 2007, ko je s klubom začel sodelovati Zahović, še ni vodil nobeden strokovnjak iz Srbije. Vijolice čaka v četrtek pomemben evropski obračun, saj se bodo na povratni tekmi odločilnega kroga lige Europa pomerile s Qabalo, zato je vprašanje, če si lahko ponos štajerskega nogometa dovoli menjavo na tako odgovornem mestu v tako občutljivem trenutku. 

Maribor je v Azerbajdžanu izgubil z 1:3, zato potrebuje v četrtek izdatno zmago nad gosti. Bo takrat Maribor res vodil že nov strateg? V taboru 13-kratnih državnih prvakov o tem za zdaj še molčijo, misli igralcev pa so bolj ali manj osredotočene le na povratno srečanje s Qabalo. 

Ne spreglejte