Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 8. 2016,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

5

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Qabala Marcos Tavares Darko Milanič Damjan Bohar NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije Liga Europa

Petek, 19. 8. 2016, 14.01

6 let, 6 mesecev

Odmevi iz tabora NK Maribor po porazu v Azerbajdžanu (1:3)

Mariborčani sporočajo Azerbajdžancem, da bo v Ljudskem vrtu druga zgodba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

5

Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora so si s porazom na tekmi v Azerbajdžanu (1:3) resda zmanjšali možnosti za preboj v skupinski del lige Europe, a ostajajo prepričani, da lahko izločijo Qabalo. Verjamejo, da lahko s pomočjo polnega Ljudskega vrta na povratni tekmi nadoknadijo zaostanek.

Dvoboj v Qabali se je začel sanjsko za 13-kratnega slovenskega prvaka. Kapetan Marcos Tavares je popeljal Maribor v vodstvo v 17. minuti, njegov zadetek pa je bil jubilejni dvajseti na evropskih tekmah. Strelski rekorder mariborskega kluba, ki je v tej sezoni zadel v polno že v Sofiji, se je razveselil novega mejnika, po tekmi pa vseeno ni mogel biti zadovoljen z razpletom.

Slovenski pokalni zmagovalec je v nadaljevanju srečanja prejel tri zadetke. Qabali je uspel preobrat (3:1) in lepa popotnica za povratno srečanje v Ljudskem vrtu. Azerbajdžance bi v skupinski del lige Europa popeljal že tesen poraz, Mariborčani pa bodo morali za napredovanje najmanj dvakrat zatresti mrežo kluba, ki je v tej evropski sezoni šokiral tudi francoski Lille.

Bohar: Težko je reči, kaj je bilo narobe

Damjan Bohar verjame v prednost Ljudskega vrta, kjer Maribor v tej evropski sezoni še ni prejel zadetka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Damjan Bohar verjame v prednost Ljudskega vrta, kjer Maribor v tej evropski sezoni še ni prejel zadetka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tavares se je vpisal med strelce po akciji, ki jo je z nevarnim strelom zaključil Damjan Bohar. Brazilec s slovenskim potnim listom je bil najhitreje pri žogi, ki jo je odbil vratar Qabale, nato pa spretno zatresel domačo mrežo. ''Imam občutek, da smo jih v prvem polčasu nadigrali in zasluženo zabili gol, ki smo ga potrebovali. Toda v drugem polčasu je bila zgodba drugačna ...,'' se je Prekmurec čudil slabi igri Mariborčanov v uvodnih minutah drugega dela, ko je Qabala z dvema zadetkoma prevesila jeziček na tehtnici na svojo stran.

''Težko je reči, kaj je bilo narobe. Kot da nas je premor ustavil. Treba je opraviti temeljito analizo, da bi ugotovili, kaj je botrovalo temu,'' ni našel pravega razloga Bohar, in dodal, da je Qabali pri zadetkih priskočila na pomoč tudi sreča, Mariborčanom pa obrnila hrbet.

Milanič: Potrebovali smo nekaj časa, da pridemo k sebi

Darku Milaniču se je izpolnila le ena želja. | Foto: Vid Ponikvar Darku Milaniču se je izpolnila le ena želja. Foto: Vid Ponikvar Trenerju Darku Milaniču se je v četrtek uresničila le ena od dveh želja. Na gostovanju v Azerbajdžanu je želel doseči zadetek. Ta cilj je izpolnil. Želja, da bi Jasmin Handanović zadržal mrežo nedotaknjeno, se mu ni uresničila, ampak pošteno zalomila. Mariborčani so prejeli kar tri zadetke in na koncu deželo, ki leži ob Kaspijskem morju, zapuščali z mešanimi občutki.

Napadalec Milivoje Novaković je objokoval dve zreli priložnosti, ko se je znašel sam pred vratarjem Qabale, a ga nastreljal, njegov strateg pa je pogrešal več potrpežljivosti v igri. ''Dobro smo kontrolirali tekmo. Mogoče smo imeli v določenih trenutkih premalo potrpljenja, da bi šla žoga naprej v pravem trenutku. Dvoboj je odločil začetek drugega dela, ko so gostitelji povedli in dobili energijo, mi pa smo potrebovali nekaj časa, da pridemo k sebi,'' je dejal Izolan, ki je v četrtek izkusil prvi evropski poraz v tej sezoni.
 

Kapetan Tavares: Lahko jih izločimo

Njegovi izbranci so Qabalo zapuščali z mislijo, da bi si lahko priigrali boljše izhodišče. Po tekmi so se pogovorili in bili enotnega mnenja. V slačilnici ni manjkalo optimizma. ''Doma bo druga zgodba, vsi igralci pozitivno razmišljamo. Verjamemo, da bomo zmagali in se uvrstili v skupinski del. Vemo, kaj moramo narediti. Treba bo ohraniti popolno zbranost. Tiste tri minute padca zbranosti v začetku drugega polčasa so naredile razliko. Po dveh golih v kratkem času se je bilo težko vrniti, a smo pred tem pokazali, da zmoremo. In da jih lahko izločimo,'' je prepričan kapetan Tavares, ki v četrtek na štadionu pod Kalvarijo računa na pomoč občinstva, dokazanega 12. igralca NK Maribor.

Maribor bi v četrtek na povratni tekmi v skupinski del lige Europa popeljala zmaga z 2:0. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor bi v četrtek na povratni tekmi v skupinski del lige Europa popeljala zmaga z 2:0. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

O tem, da bi lahko Mariborčani nadoknadili zaostanek dveh zadetkov, je prepričan tudi Bohar. ''Qabala je dobra ekipa, toda v prvem polčasu smo bili boljši in na tem moramo graditi. Sem miren, še vedno verjamem v napredovanje, v naš poln Ljudski vrt, ki nam bo dal dodatno energijo za dober rezultat,'' je dejal občasni slovenski reprezentant.

V nedeljo doma z Aluminijem

Na povratni tekmi play-offa kvalifikacij za ligo Europa bo lahko nastopil tudi Izraelec Marwan Kabha, ki je gostovanje v oddaljeni državi izpustil zaradi kazni rumenih kartonov. Mariborčane čaka pred povratno tekmo s Qabalo še prvenstveni dvoboj v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nedeljski tekmec je kot naročen. V Ljudski vrt prihaja Aluminij iz Kidričevega, ki v tej sezoni še čaka na prvo zmago. Nato sledijo priprave na četrtkovo tekmo sezone. Če bi Maribor napredoval, bi si zagotovil vsaj še šest evropskih tekem in več kot dva milijona evrov vredno nagrado Evropske nogometne zveze. Če mu ne bo uspelo, bo z evropskimi nastopi končal še pred začetkom septembra.

Ne spreglejte