Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
21.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Četrtek, 18. 8. 2016, 21.15

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Qabala : Maribor

Mariborčani po dobrem začetku popustili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh izgubili proti Gabali iz Azerbajdžana z 1:3 (1:1). Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu.

Poraz Mariborčanov v prvi tekmi odločilnega kroga kvalifikacij za skupinski del evropske lige zbuja skrb. Moštvo Gabale se po zmagi s 3:1 in pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo prihodnji četrtek, lahko upravičeno nadeja napredovanja v ligaški del. Zdaj je v veliki psihološki prednosti po velikem preobratu v Bakuju. Prav tako so se člani azerbajdžanskega kluba izkazali kot tehnično dovršeno moštvo.

Prvi polčas je bil zelo dinamičen. Domači so pritisnili in že v 4. minuti je Jasmin Handanović po predložku Mohameda Mirzabejova s posredovanjem žogo odbil, do udarca z 18 metrov je prišel Nika Kvekveskiri, ki je streljal tik mimo vratnice. Domači so spet resno zapretili v 12. minuti, ko je Ricardinho z leve poslal nevaren predložek pred vrata, Marko Šuler pa je žogo odbil v kot.

Kapetan je poskrbel za veliko veselje gostov

V 17. minuti pa so Mariborčani ob prvi pravi priložnosti prišli do dragocenega vodstva. Akcijo je začel Milivoje Novaković, ki je na levi strani našel Erika Janžo. Ta je v kazenskem prostoru našel Damjana Boharja, ki je ciljal v levi kot. Vratar Dmitro Bezotosni je žogo odbil le do kapetana Marcosa Tavaresa, ki je z bližine neovirano zadel mrežo. Ta gol je nudil obetavno nadaljevanje tekme in veliko prednost, a v nadaljevanju ni bilo tako.

V 30. minuti je bil Hanadanović spet na resni preizkušnji, ko je po strelu z glavo Vitalija Verniduba žogo odbil pred tik golovo črto. V 37. minuti so domači le prišli do izenačenja. Pred tem so dolgo pletli mrežo okoli Handanovićevih vrat in iskali pot do strela. Žoga je v kazenskem prostoru s kančkom sreče prišla do Sergeja Zenjova. Estonec v vrstah Gabale je z leve strani močno streljal, žoga je po tleh šla pod Handanovića in v mrežo. V 40. minuti se je Bohar odločil za strel z 20 metrov, Bezotosni je žogo odbil v kot. Priložnost za novo vodstvo je zapravil Novaković. V 43. minuti je po podaji Boharja z leve strani neovirano streljal proti vratom domačih, kjer se je spet izkazal Bezotosni.

Marcos Tavares je v 17. minuti Mariborčane popeljal v vodstvo. | Foto: Vid Ponikvar Marcos Tavares je v 17. minuti Mariborčane popeljal v vodstvo. Foto: Vid Ponikvar

Francoz poskrbel za popoln preobrat

Za popoln preobrat je z dvema goloma poskrbel iznajdljivi Bagali Dabo. Francoski napadalec je v treh minutah domače popeljal do obetavnega vodstva s 3:1. Pri svojem prvem zadetku je akcijo začel Kvekveskiri, ki je v kazenski prostor podal Zenjovu. Toda žoga se je odbila do Daboja, ki je iz bližine premagal Handanovića. Prepovedanega položaja ni bilo. Pri drugem Dabojevem golu so domači izvajali kot z leve strani, Handanović ni mogel do žoge, saj ga je oviral Dabo, ki je iz bližine žogo potisnil v mrežo.

Po tem golu se je igra preselila na sredino igrišča. Domači so prišli do nekaj obetavnih akcij, edino priložnost za znižanje zaostanka je v zadnjih izdihljajih tekme zapravil Novaković. Blaž Vrhovec mu je podal v kazenski prostor, pred njim je spet stal Bezostni, ki je strel odbil.

Qabala : Maribor 3:1 (1:1)

Stadion Dalga Arena, gledalcev 6000, sodniki: Kulbakov, Maliucin in Maslianka (vsi Belorusija).

Strelci: 0:1 Tavares (17. minuta), 1:1 Zenjov (37.), 2:1 Dabo (50.), 3:1 Dabo (53.).

Qabala: Bezotosni, Mirzabejov, Stanković, Rafael Santos, Ricardinho, Vernidub (od 90. Camalov), Kvekveskiri, Weeks (od 90. Ejubov), Ozobić (od 81. Mamadov), Zenjov, Dabo.
Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec, Pihler, Vršič (od 71. Bajde), Tavares (od 80. Omoregie), Bohar (od 71. Sallalich), Novaković.

Rumeni kartoni: Šuler, Vrhovec.

Ne spreglejte