Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
18.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

FIFA SP 2018 Neymar Roberto Firmino

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 18.16

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Brazilija : Mehika

Neymar in Firmino za brazilski četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilska nogometna reprezentanca je peta četrtfinalistka svetovnega prvenstva v Rusiji. Brazilci so v osmini finala v Samari premagali Mehiko z 2:0 (0:0). Ob 20.00 bo na sporedu še en obračun osmine finala, v Rostovu na Donu se bosta merili Belgija in Japonska.

Brazilija je tudi na peti tekmi proti Mehičanom na svetovnih prvenstvih zmagala, še več, znova je ohranila tudi mrežo nedotaknjeno, tako da zdaj proti njim vodi kar s 13:0 v danih in prejetih zadetkih. Brazilci so zasluženo zmagali in zdaj čakajo tekmeca v četrtfinalu, to pa bo ali Belgija ali Japonska.

Čeprav so Mehičani v prvem polčasu večinoma delovali precej odločno, pa so za razliko od Brazilcev precej poredkoma prihajali do zaključnih strelov.

Na drugi strani so Titejevi izbranci nekajkrat le sprožili proti vratom Guillerma Ochoe, ki je posredoval v peti minuti po Neymarjevem strelu z 20 metrov, v 25. minuti po novem Neymarjevem poskusu iz bližine in v 33., ko je poskusil še Gabriel Jesus.

Philipe Coutinho je bil nenatančen v 27. in 33. minuti, v 40. pa še Neymar s prostega strela.

Brazilija, Mehika | Foto: Reuters Foto: Reuters

Coutinho je imel lepo priložnost še v 48. minuti, ko je streljal z dobrih desetih metrov, Ochoa pa je bil spet na mestu. Dve minuti pozneje je Jesus Gallardo na drugi strani malce zgrešil cilj, v 51. minuti pa so Brazilci povedli.

Neymar je na vrhu kazenskega prostora oddal žogo Willianu, ki je stekel v kazenski prostor in podal pred gol, kjer je bil znova Neymar in zadel za 1:0.

V 59. minuti nova lepa v priložnost Brazilcev, Ochoa pa je spet dobro posredoval po strelu Paulinha. Na drugi strani je Alisson odbil žogo po strelu Carlosa Vele z roba kazenskega prostora.

Mehiški vratar je bil na mestu tudi v 64. minuti po poskusu Williana, štiri minute zatem je zgrešil Neymar, v dinamičnem polčasu pa je končnih 2:0 postavil Roberto Firmino, ki je v 88. minuti iz bližine pospravil žogo v mrežo, ki jo je po Neymarjevem prodoru in strelu odbil Ochoa.

Brazilija : Mehika 2:0 (0:0)

Arena Samara, gledalcev 41.970, sodniki: Rocchi, Di Liberatore in Tonolini (vsi Italija).

Strelca: 1:0 Neymar (51.), 2:0 Firmino (88.).

Brazilija: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis, Coutinho (od 86. Firmino), Casemiro, Paulinho (od 80. Fernandinho), Willian (od 90. Marquinhos), Gabriel Jesus, Neymar.
Mehika: Ochoa, Alvarez (od 55. dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo, Rafa Marquez (od 46. Layun), Vela, Hector Herrera, Guardado, Lozano, Hernandez (od 60. Jimenez).

Rumeni kartoni: Filipe Luis, Casemiro; Alvarez, Herrera, Salcedo, Guardado.

Ne spreglejte