Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 7. 2014,
13.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Neymar Brazilija Kolumbija James Rodriguez

Petek, 4. 7. 2014, 13.53

8 let

Neymar ali Rodriguez? Za Brazilca to vprašanje sploh ni na mestu.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oči Brazilije so pred četrtfinalno tekmo uprte v sposobnosti Neymarja. Lahko vlečni voz gostiteljev podaljša upanje o naslovu? Najprej bo moral izločiti Kolumbijo, pri kateri izstopa James Rodriguez.

Obračun v Fortalezi pridobiva vesoljne razsežnosti. Dvoboj med Brazilijo in Kolumbijo se napoveduje kot spopad dveh mladih razigranih posameznikov, ki sta na tem svetovnem prvenstvu pokazala že veliko dobrega. To velja predvsem za Jamesa Rodrigueza, ki je štiri zaporedne zmage Kolumbije začinil s petimi zadetki ter ustoličil pohod do svetovnega prestola, Neymar pa je v zadnjih dneh talec zdravstvenih težav, ki so se nakopičile po dramatičnem obračunu s Čilom.

Vse oči javnosti bodo torej uprte v zvezdnika s številko deset, svet pa bo izvedel, kateri bo po petku še vztrajal v boju za lovoriko. Kolumbijski dirigent letošnjih uspehov je od Neymarja starejši sedem mesecev, višji pa za pet centimetrov. Kdo bo na večerni poslastici bolj spreten z žogo?

Brazilcem bi upanje v boljšo prihodnost podaril le naslov

Prihaja torej dvoboj resnice, ki bo eno od najbolj vročih južnoameriških reprezentanc oddaljil od boja za prvo mesto. Brazilija je nekaj povsem drugega kot Grčija, Slonokoščena obala, Japonska in od Suarezovega šoka izmučeni Urugvaj, ki jih je Kolumbija premagovala kot po tekočem traku. Z gostitelji prvenstva bo imela Kolumbija veliko več težav. Za Brazilijo bije 200 milijonov src, pričakovanje je tako ogromno, da so kanarčki zaradi prevelikega pritiska poiskali pomoč pri športnih psihologih in dodali, da je pričakovanje brazilskih navijačev neverjetno. "To je nečloveško. Pričakovanje javnosti je tako veliko, da čutimo ogromno odgovornost. Predstavljamo državo z 200 milijoni prebivalcev, ki si srčno želijo, da bi še šestič postali svetovni prvaki. Le naslov bi naši domovini in ljudem podaril srečo ter upanje v boljšo prihodnost," sporoča strelec štirih zadetkov za brazilsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, ki ga spremlja velika evforija domačih navijačev.

Neymar: Jamesu ne smemo ponuditi preveč prostora

Pomerili se bosta Brazilija in Kolumbija, Neymarja pa je zmotilo, da se obračun najavlja kot superspopad dveh asov. "To ni dvoboj med mano in Rodriguezom," poudarja ljubljenec Brazilije, ampak izpostavlja, da je to dvoboj dveh izbranih vrst, ne pa posameznikov. Tudi njega so očarale predstave Rodrigueza. "James je nevaren igralec. Dokazal je, kako razkošen talent ima. Njegova leva noga je imenitna, krasi ga tudi odličen pregled nad igro. Ne smemo mu ponuditi preveč prostora, sicer se ne bo dobro končalo," je za spletni portal Times of India povedal 22-letni brazilski as.

Neymarjeva načeta stegenska mišica naj bi bila do srečanja v Fortalezi v redu. Pravi, da ne želi pustiti na cedilu navijačev, ki bi jih izpad v četrtfinalu pahnil v neutolažljivo tesnobo, raje želi občutiti radost, zaradi katere je po zmagi nad Čilom potočil solze sreče. Moral se bo izkazati, saj so se na tem prvenstvu proti Rodriguezovi Kolumbiji opekli še vsi tekmeci.

Ne spreglejte