Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen nemško prvenstvo slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 12.25

6 let, 7 mesecev

Kampl končal za letos

Nesrečni Kevin Kampl doživlja šok za šokom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Kevin Kampl | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je zaradi poškodbe na srečanju nemškega prvenstva med Bayerjem in Freiburgom (1:1) že končal nastope v tem letu. To je nov šok za igralca zvezne vrste prvoligaša iz Leverkusna, ki ga sredi tedna čakajo obveznosti v ligi prvakov.

"Ne vem točno, kako huda je poškodba, a je že jasno, da letos ne bom mogel več zaigrati za klub. To je zelo grenak občutek," je Kevin Kampl, ki v tej sezoni nima sreče z zdravjem, po bledem nastopu proti Freiburgu potožil nemški reviji Kicker.

Po poročanju časnika Bild je podroben pregled z magnetno resonanco razkril, da si je 26-letni zvezdnik lekarnarjev zlomil prst na nogi. Po neuradnih informacijah bi se lahko na igrišče vrnil šele konec januarja.

Niso pomagali niti prirejeni nogometni čevlji

V začetku novembra je odločil srečanje lige prvakov v Londonu, a se tudi poškodoval. | Foto: Guliverimage/Getty Images V začetku novembra je odločil srečanje lige prvakov v Londonu, a se tudi poškodoval. Foto: Guliverimage/Getty Images Kampl je obnovil poškodbo s srečanja lige prvakov v Londonu. V začetku novembra je na Wembleyju poskrbel za zmagoviti zadetek in tri pomembne točke (1:0) Bayerja, s katerimi je prekrižal načrte Tottenhamu. Bayer si je zagotovil končno drugo mesto in napredovanje med 16 najboljših.

Bayer bo v sredo odigral zadnjo tekmo skupinskega dela in na domači BayAreni gostil vodilni Monaco, a brez pomoči slovenskega reprezentanta, ki ga čaka daljše okrevanje. Zaradi težav, ki so ga spremljale po dvoboju v Londonu, je v zadnjih tednih nastopal v prirejenih nogometnih čevljih.

Ko je v 41. minuti srečanja proti Freiburgu prejel udarec v zunanji del stopala, mu to ni pomagalo pri tem, da se ne bi znašel na seznamu poškodovanih. Za dodatno nezadovoljstvo je poskrbel še mehiški napadalec Javier Hernandez, ki je v 88. minuti zapravil strel z bele točke, tako da je Bayer osvojil le točko (1:1).

Prejšnji teden se je udeležil otvoritve navijaške trgovine v okolici rojstnega mesta Solingen:

To je nov šok za Kampla v turbulentni sezoni 2016/17, ki so jo zaznamovali tako poškodbe, zadetki kot tudi nespretna odpoved oktobrske reprezentančne akcije. Po kvalifikacijski tekmi v Litvi sploh še ni oblekel državnega dresa.

Kampl ni osamljen na seznamu

Slovenec naj bi se na igrišče vrnil šele konec januarja 2017. | Foto: Reuters Slovenec naj bi se na igrišče vrnil šele konec januarja 2017. Foto: Reuters Seznam poškodovanih igralcev Bayerja je po dvoboju s Freiburgom poln kot že dolgo ne. Kamplu delata družbo tudi švicarski reprezentant Admir Mehmedi (zaradi poškodbe stegenske mišice bo manjkal nekaj tednov) in napadalec Kevin Volland (zaradi natrgane mišice bo odsoten osem tednov). V soboto sta morala na pregled v bolnišnico v Kölnu tudi Benny Henrichs in Hakan Calhanoglu

Bayer po 13 krogih, v katerih je osvojil le 17 točk, na razpredelnici nemške bundeslige zaseda zanj skromno deveto mesto. Za tretjeuvrščeno Hertho zaostaja okroglih deset točk. V tem koledarskem letu bo poleg srečanja z Monacom odigral še tri prvenstvene tekme (gostovanje pri Schalkeju in Kölnu, domača tekma z Ingolstadtom).

Ne spreglejte