Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 11. 2015,
7.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Angel Di Maria Rafael Benitez Sergio Ramos Real Madrid PSG Nasser Al-Khelaifi

Sreda, 4. 11. 2015, 7.38

7 let, 12 mesecev

Nesrečni Argentinec prepričan: Bili smo desetkrat boljši od Reala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real je v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakov z 1:0 odpravil PSG in si že zagotovil nastop v osmini finala. Parižani so prepričani, da bi si zaslužili več.

S kar nekaj sreče je Real pred domačimi navijači osvojil osmo, deveto in deseto točko, ki je Madridčanom že zagotovila preboj med najboljših 16 ekip v Evropi. PSG je imel večjo posest žoge (59 odstotkov) in tudi več strelov (16 proti 13), a preprosto ni bil učinkovit. Med drugim je dvakrat zatresel tudi vratnico.

"Odigrali smo najboljšo tekmo sezone. Sijajna predstava je za nami, a žal nismo dosegli tistega, kar smo želeli. Naredili smo eno napako, ki nas je drago stala," je povedal nekdanji as Reala Angel Di Maria, ki v tej sezoni igra za PSG. "Igrali smo desetkrat bolje od Reala. Škoda, da nam ni uspelo, a na tem, kar smo prikazali tokrat, moramo graditi v naslednjih tekmah," je dodal Argentinec, eden izmed dveh nesrečnikov pri poražencih, ki jima je veselje preprečil okvir nasprotnikovih vrat.

Da bi si Parižani zaslužili več, jim priznavajo tudi Madridčani. "Igrali smo slabo. Nismo pokazali tistega, kar smo pričakovali. PSG je bil zelo nevaren, lahko bi odnesel tudi več, kot je dobil," je pošteno povedal Sergio Ramos. "Je pa pomembno, da smo dobili tri točke, ki smo si jih želeli. Premagali smo velikega rivala. Marsikaj bomo morali izboljšati na naslednjih tekmah, če želimo zmagovati," je še povedal izkušeni španski branilec.

"Zelo smo veseli, saj smo napredovali. Imamo kar nekaj težav s sestavo ekipe. Ko se bodo vrnili poškodovani nogometaši, bomo samo še močnejši," je po tekmi slabo predstavo opravičeval trener španskega velikana Rafael Benitez. "Igrali smo proti zelo močni ekipi, zato moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dobili. Res je, da smo tokrat trpeli, a smo na vrhu skupine po štirih tekmah in še nismo prejeli gola. Torej ne moremo biti nezadovoljni," je še povedal trener, ki je pred začetkom sezone na klopi nasledil Italijana Carla Ancelottija.

Pred velikim derbijem z Barcelono, ki v španskem prvenstvu Real čaka po reprezentančnem premoru, 21. novembra, bo moral v igri svoje ekipe spremeniti marsikaj. V nasprotnem primeru se Madridčanom ne piše dobro, so prepričani mnogi. Trenerja, ki je svoje največje uspehe doživljal na klopeh Valencie in Liverpoola, je zagotovo zaskrbela tudi poškodba bočnega branilca Marcela, ki je moral z igrišča v prvem polčasu. Prav lahko se zgodi, da na tekmi leta, ki je pred njim, na Brazilca ne bo mogel računati, kar bi bil za Real velik udarec.

Ne spreglejte