Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2024,
19.04

Osveženo pred

1 ura, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Natisni članek

Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl Stuttgart Borussia Dortmund RB Leipzig Bayer Leverkusen Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo

Sobota, 28. 9. 2024, 19.04

1 ura, 10 minut

Nemško prvenstvo, 5. krog

V živo: Bayern gosti prvake, Benjamin Šeško zablestel pri visoki zmagi Leipziga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55
Benjamin Šeško, RB Leipzig | Benjamin Šeško je dosegel prvi gol v tej sezoni bundeslige, kmalu zatem je dodal še drugega. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je dosegel prvi gol v tej sezoni bundeslige, kmalu zatem je dodal še drugega.

Foto: Guliverimage

Dogajanje na največjih nemških zelenicah se je konec tedna začelo v Dortmundu, kjer je Borussia po preobratu s 4:2 premagala sosede iz Bochuma. Benjamin Šeško je dosegel strelski prvenec v tej sezoni proti Augsburgu, rdeči biki pa so z zmago (4:0)  popravili klubski rekord, vrhunec kroga pa predstavlja spopad v Münchnu med vodilnim Bayernom in branilcem naslova Bayerjem iz Leverkusna. Bavarci so v tej sezoni v vseh tekmovanjih odigrali šest tekem in na njih zabili neverjetnih 29 zadetkov.

Harry Kane
Sportal Zvezdniki Bayerna v usnjenih hlačah in z vrčki piva uživali v radostih Oktoberfesta #video

"Slovenski" RB Leipzig je v prvih štirih krogih nove sezone bundeslige dosegel le štiri zadetke, od tega so kar trije pristali v mreži prvaka Bayerja, a danes je z zmago proti Augsburgu seštevek podvojil. Rdeči biki so namreč zmagali s 4:0, njihovi navijači pa so dočakali prvenca sezone Benjamina Šeška in Xavija Simonsa. Mladi slovenski zvezdnik je odigral fenomenalno tekmo, v 11. in 15. minuti zadel za vodstvo domačih z 2:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa, saj so v 27. minuti gostje zapravili strel z enajstih metrov.

Mladi nizozemski dolžnik Simons pa se je navijačem oddolžil v drugem polčasu, v 46. minuti asistiral Belgijcu Loisu Opendaju za vodstvo Leipziga s 3:0, enajst minut kasneje pa sam po podaji Šeška poskrbel za 4:0. Slovenskega reprezentanta je trener Marco Rose iz igre potegnil v 84. minuti. Nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pa danes ni bilo v kadru Leipziga, ubada se s poškodbo mišice.

Za Leipzig je bila to že 16. zaporedna tekma v bundesligi brez poraza, kar je tudi nov klubski rekord. Na lestvici bundeslige zaostaja le za vodilnim Bayernom.

Bayern je v izjemni strelski formi. Anglež Harry Kane, ki še čaka na prvo klubsko lovoriko v karieri, je prvi strelec bundeslige. | Foto: Reuters Bayern je v izjemni strelski formi. Anglež Harry Kane, ki še čaka na prvo klubsko lovoriko v karieri, je prvi strelec bundeslige. Foto: Reuters

Vrhunec kroga predstavlja težko pričakovani obračun med vročim Bayernom, ki trese mreže kot za stavo, in Bayerjem, ki je v tej sezoni ni tako prepričljiv kot je bil v prejšnji, ko ni izgubil niti enkrat. Bavarci so v bundesligi na štirih tekmah dali kar 16 zadetkov, skupaj še s tekmama v pokalu in ligi prvakov, kjer so zagrebški Dinamo ponižali z rekordnih 9:2, pa so pri številki 29! Na tekmo dosegajo torej skoraj pet golov. Novi trener Vincent Kompany je deležen pohval na račun igre moštva, ki v prejšnji sezoni pod vodstvom Thomasa Tuchla ni osvojil niti ene lovorike. Bo oktobrski pivski praznik Oktoberfest v Münchnu začinil še z visoko zmago nad branilci naslova?

Heidenheim, ki bo v četrtek v konferenčni ligi gostil ljubljansko Olimpijo, bo v soboto gostoval v Mainzu.

Nemško prvenstvo, 5. krog:

Petek, 27. september:

Sobota, 28. september:

Nedelja, 29. september

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Kane (Bayern),
4 – Demirović (Stuttgart), Kramarić (Hoffenheim), Marmoush (Eintracht), Wirtz (Bayer)
3 – Boniface (Bayer), Burkardt (Mainz), Musiala (Bayern), Olise (Bayern), Undav (Stuttgart), Guirrasy (Dortmund)
...
2 - Šeško (Leipzig)
1
Kampl (Leipzig) ...

Benjamin Šeško
Sportal Junaka Atletica še kako zabolelo, ko je zadel Benjamin Šeško
Ne spreglejte