Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

nemško prvenstvo Kevin Kampl Dominic Maroh Bayern München

Nedelja, 29. 4. 2018, 20.00

5 let, 11 mesecev

Nemško prvenstvo, 32. krog

Nov udarec za Kampla v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Niko Kovač Bayern Eintracht | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prvak Bayern München, ki se bo v torek v Madridu potegoval za nastop v finalu lige prvakov, je v 32. krogu nemškega prvenstva visoko premagal Eintracht iz Frankfurta. Slednjega vodi Hrvat Niko Kovač, ki bo po koncu sezone prevzel vodenje Bayerna. Z Bavarci se bo kot trener Eintrachta pomeril tudi v pokalu nemškega pokala. Köln Dominica Maroha se poslavlja od elitne druščine. Kevin Kampl je z Leipzigom visoko izgubil v Mainzu in skoraj ostal brez možnosti za igranje v ligi prvakov.

Na uvodni tekmi 32. kroga nemškega prvenstva je Hoffenheim na krilih trikratnega strelca Hrvata Andreja Kramarića premagal Hannover s 3:1 in ostal v igri za uvrstitev v ligo prvakov. Teoretične možnosti za to ima tudi Kevin Kampl in njegov RB Leipzig, ki pravkar gostuje v Mainzu. Igra od prve minute.

V Münchnu sta se v soboto pomerila Bayern Juppa Heynckesa in Eintracht Nika Kovača, ki bo v prihodnji sezoni prvi strateg nemškega prvaka. Bavarci so s skoraj rezervno postavo, saj je zaradi torkovega srečanja lige prvakov v Madridu manjkala večina prvokategornikov, zmagali s 4:1, kar štirje od petih zadetkov pa so bili doseženi v zadnjih 15 minutah.

Slovenski branilec Dominic Maroh in njegov Köln, ki sta v soboto ostala praznih rok proti Freiburgu, se selita v drugo nemško ligo, v kateri prihodnjo sezono ne bo igral Kaiserslautern. Štirikratni nemški prvak, nazadnje je bil najboljši v bundesligi leta 1998, je prvič v 118-letni zgodovini kluba zdrsnil v tretjo ligo.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl je z rdečimi biki iz Leipziga na gostovanju v Mainzu doživel visok poraz (0:3), s katerim si je še povečal zaostanek za četrtim mestom, ki še pelje v ligo prvakov. Zvezni igralec iz Solingena je odigral vso tekmo.

V bundesligo se po petih letih vrača Fortuna iz Düsseldorfa, ki je v soboto premagala Dynamo Dresden (2:1) in si zagotovila napredovanje med najboljše.

Najboljši strelci:

28 - Lewandowski (Bayern)
14 - Volland (Bayer Leverkusen), Uth (Hoffenheim)
13 - Aubameyang (Borussia D.), Petersen (Freiburg)
12 - Fullkrug (Hannover), Finnbogason (Augsburg), Gregoritsch (Augsburg)
...
1 - Kampl (RB Leipzig)
...

Ne spreglejte