Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2024,
12.15

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bayern München Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig Bundesliga nemško prvenstvo

Natisni članek

Petek, 30. 8. 2024, 12.15

1 ura, 45 minut

Nemško prvenstvo, 2. krog

Izjemno zahtevna naloga za Benjamina Šeška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Benjamin Šeško | Ali bo Benjamin Šeško zabil branilcem naslova? | Foto Guliverimage

Ali bo Benjamin Šeško zabil branilcem naslova?

Foto: Guliverimage

Že drugi krog nemškega prvenstva bo prinesel derbi za nogometne sladokusce. V zadnjem sobotnem obračunu se bosta namreč v Leverkusnu spopadla branilec naslova Bayer in RB Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom. Še pred tem bo Borussia Dortmund na delu pri Werderju iz Bremna, Bayern pa bo v zadnjem dejanju drugega kroga gostil Freiburg.

Čeferin Ronaldo
Sportal Zgodovinski žreb v Monaku, Čeferin se je poklonil Ronaldu

Bayer in Leipzig, ki sta med tednom dočakala tekmece v novo razširjeni ligi prvakov, se bosta srečala prvič po januarju, ko je Leverkusen v gosteh zmagal s 3:2. Bayer je v pretekli sezoni dosegel kar 18 zadetkov po izteku 90 minut, enako je bilo tudi v prvem krogu nove sezone nemške bundeslige, ko so lekarnarji v gosteh s 3:2 premagali Borussio Mönchengladbach. Zmage se je v prvem dejanju nove sezone veselil tudi Leipzig, ki je z 1:0 ugnal Bochum. Leipzižane čaka izredno težka naloga, saj je Bayer v domačih tekmovanjih neporažen na zadnjih 43 zaporednih tekmah, ob tem pa je dobil tudi zadnje tri medsebojne obračune z Leipzigom. A na drugi strani so tudi rdeči biki v dobrem nizu, saj so vključno s prejšnjo sezono neporaženi na zadnjih dvanajstih tekmah bundeslige.

Od obračuna veliko pričakuje tudi Benjamin Šeško, ki naj bi srečanje po napovedih začel v prvi postavi, prav tako naj bi mesto v prvi enajsterici dobili tudi Kevin Kampl.

Nemško prvenstvo, 2. krog:

Petek, 30. avgust

Sobota, 31. avgust

Nedelja, 1. september

Lestvica:

 

Ne spreglejte