Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
22.35

Osveženo pred

21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Florian Wirtz Stuttgart Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig Bayern München Bayer Leverkusen nemško prvenstvo Bundesliga tuja nogometna prvenstva tuja nogometna prvenstva

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 22.35

21 minut

Nemško prvenstvo, 1. krog

Bayer kot v šampijonski sezoni - z golom v dodatku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Bayer Leverkusen  Florian Wirtz | Bayer Leverkusen je silovito začel novo sezono. Florian Wirtz je ob koncu prvega polčasa zadel za 2:0. | Foto Reuters

Bayer Leverkusen je silovito začel novo sezono. Florian Wirtz je ob koncu prvega polčasa zadel za 2:0.

Foto: Reuters

S tekmo Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen se je začela še zadnja liga velike peterice, nemška bundesliga. Lekarnarji so v minuli sezoni svojo prvo lovoriko osvojili brez poraza (28 zmag, šest remijev), kar nekaj tekem so dobili v izdihljajih. In tako je bilo tudi na uvodni, ko je odbitek po zapravljeni 11-metrovki Florian Wirtz v mrežo potisnil v 11. minuti dodatka (3:2). Benjamin Šeško bo prvič na zelenici v soboto.

Bayer Leverkusen
Sportal Začenja se še v Nemčiji, a tokrat ne bo lova na Bayern, pač pa Bayer

Veselje nogometašev Bayerja po tretjem golu. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Bayerja po tretjem golu. Foto: Reuters Bayer iz Leverkusna je na prvi tekmi sezone že v 38. minuti vodil z 2:0. Zadela sta Granit Xhaka in Florian Wirtz. A so nogometaši iz Mönchengladacha prišli do preobrata in z golom Tima Kleindiensta izenačili v 85. minuti. Ob številnih prekinitvah (tudi zaradi navijaških izgredov) in menjavah je sodnikov dodatek drugega polčasa trajal kar 14 minut. Takrat je Wirtz dobil 11-metrovko, a ni streljal dovolj močno in mu je Jonas Omlin branil. Je pa vratar žogo samo odbil in to neposredno proti Wirtzu, ki je svojo napako popravil in vendarle zadel za vodstvo in zmago s 3:2.

Z nemškega prestola bodo Bayer skušali izriniti nogometaši Bayerna iz Münchna, ki bodo prvo tekmo odigrali v nedeljo popoldne v Wolfsburgu, pa tudi RB Leipzig z Benjaminom Šeškom, ki prvo tekmo lige igra v soboto.

Benjamin Šeško je zadel že v prvem krogu pokala. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je zadel že v prvem krogu pokala. Foto: Reuters V boj za nemško lovoriko, pa tudi za naziv najboljšega strelca bundeslige, gre Benjamin Šeško. Slovenski reprezentant je novo sezono prejšnji konec tedna uspešno odprl z zadetkom in zmago s 4:1 v prvem krogu nemškega pokala. Šeškov vloga v ekipi bo to sezono še pomembnejša, saj so ostali brez španskega reprezentanta Danija Olma, ki je prestopil v Barcelono. Z RB Leipzig, za katerega še naprej igra Kevin Kampl, bo prvo tekmo odigral v soboto popoldne (15.30), na domačem stadionu proti Bochumu. Ko so se nazadnje srečali marca v Bochumu, je Leipzig zmagal s 4:1.

Nemško prvenstvo, 1. krog:

Petek, 23. avgust

Sobota, 24. avgust

Nedelja, 25. avgust

Lestvica (prejšnja sezona):

Toni Kroos
Sportal Kroos nogometaš sezone v Nemčiji, Alonso najboljši trener
prvak Bayer Leverkusen
Sportal Mesto se je treslo, Bayer proslavil dvojno krono #video
Benjamin Šeško
Sportal Sanjski začetek sezone za Šeška, veselje tudi za nekdanjega branilca Triglava
Ne spreglejte