Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 3. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

12

Natisni članek

navijaški izgredi Neapelj Napoli Eintracht Frankfurt liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 16. 3. 2023, 7.00

1 leto, 1 mesec

Pred tekmo Napoli - Eintracht Frankfurt

Nemški navijači kljub prepovedi prišli v Neapelj, sledil je kaos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

12

Navijaški neredi v Neaplju | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred povratno tekmo osmine finala nogometne lige prvakov med Napolijem in frankfurtskim Eintrachtom so v Neaplju izbruhnili hudi navijaški izgredi. Podporniki nemškega kluba so se kljub prepovedi v velikem številu zgrnili v italijansko mesto in se spopadli s policisti. Burno je bilo tudi po srečanju, ko so skušali najbolj razgreti navijačli Napolija priti do hotela gostujočih navijačev in se spopadli s policijo.

Real Madrid - Liverpool
Sportal Liverpool in Eintracht brez možnosti, znani vsi četrtfinalisti

Gostujočim navijačem je bil vstop na stadion Diega Armanda Maradone v Neaplju prepovedan zaradi neredov, ki so jih povzročili že v preteklosti, a to navijačev Eintrachta ni ustavilo.

Lokalni mediji so poročali o spopadih huliganov Napolija in Eintrachta na ulicah Neaplja. Nemški huligani so "terorizirali lokalno prebivalstvo in razbijali lokale", nato so se spopadli še s policijo, nekatere ulice mesta pa so po neredih spominjale na vojno območje.

Fotogalerija
1 / 9

Italijanski premier Matteo Salvini je na Instagramu zapisal, da to "niso navijači, temveč kriminalci, nasilneži", sprašuje se, ali bi si kaj podobnega upali zakuhati doma.

Uefa je Eintracht že kaznovala zaradi "rasističnih žaljivk navijačev", prižiganja pirotehničnih sredstev, metanja stvari na igrišče in uničevanja stadiona v Marseillu septembra lani. Devet navijačev je bilo aretiranih tudi zaradi divjanja po prvi tekmi osmine finala z Napolijem.

Navijaško nasilje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so domači navijači skušali priti do hotela navijačev Frankfurta. Ti so se želeli vkrcati na mestni avtobus, poroča ANSA. Ultrasi Napolija so sprožili pirotehniko in obmetavali policiste s kamni ter se spopadli z velikim policijskim kontingentom v bližini hotela na območju, kjer je bila nastanjena frankfurtska ekipa. Policija je našla tudi tri steklenice piva, predelane v molotovke, poroča ANSA.

Napoli je eden izmed treh italijanskih četrtfinalistov lige prvakov. | Foto: Reuters Napoli je eden izmed treh italijanskih četrtfinalistov lige prvakov. Foto: Reuters

Trener Napolija Luciano Spalletti je pozval domače navijače, naj ne uničijo zgodovinskega podviga, saj se je Napoli prvič uvrstil v četrtfinale lige prvakov. "Ker smo dosegli zgodovinski mejnik in so naši navijači zelo veseli, ne pokvarimo tega z razgrajanjem po mestu, raje se veselimo in pojdimo proslavljat, pustimo provokacije ob strani," je dejal Spalletti v intervjuju takoj po tekmi, še poroča STA.

Napoli se je med najboljših osem v ligi prvakov uvrstil po dveh zmagah nad Eintrachtom (2:0 v Frankfurtu in 3:0 v Neaplju). V četrtfinalu najmočnejšega tekmovanja bodo tako zaigrale kar tri italijanske ekipe, saj sta poleg Napolija v osmini finala napredovala tudi milanska velikana AC Milan in Inter Samirja Handanovića.

Ne spreglejte