Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2018,
16.52

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Manuel Neuer Joachim Löw

Torek, 4. 9. 2018, 16.52

5 let, 7 mesecev

Nemška vratarska številka 1 se nadeja ponovnega vzpona elfa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Manuel Neuer | Manuel Neuer je odločen, da se Nemci spet pokažejo v pravi luči. | Foto Reuters

Manuel Neuer je odločen, da se Nemci spet pokažejo v pravi luči.

Foto: Reuters

Kapetan nemške nogometne reprezentance Manuel Neuer računa, da je za elf razočaranje svetovnega prvenstva v Rusiji že preteklost in da bodo Nemci znova resni tekmeci v novoustanovljeni evropski ligi narodov. Nekoliko prenovljena reprezentanca bo prvi preizkus doživela v četrtek doma proti svetovnim prvakom Francozom.

"Želimo si igrati z radostjo, sproščenostjo in prikazati kakovostno igro, ki bo znova prinesla uspehe," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa novinarjem dejal 32-letni vratar.

Neuer pred prvo reprezentančno akcijo po presenetljivem izpadu elfa v skupinskem delu svetovnega prvenstva ocenjuje, da ima moštvo s tekmo proti svetovnim prvakom na razprodanem stadionu Allianz Arena "najboljšo možno priložnost", da popravi vtis po razočaranju na svetovnem prvenstvu.

Tako Neuer kot njegov soigralec v reprezentanci in pri münchenskem Bayernu Thomas Müller sta napovedala določene taktične spremembe v igri elfa pod taktirko trenerja Joachima Löwa, ki se je navkljub bledim nemškim predstavam na mundialu obdržal na selektorskem stolčku.

Več pozornosti na obrambi

Selektor Joachim Löw bo zaigral s tremi novinci: 19-letni vezist Kai Havertz (Bayer Leverkusen), vezist Nico Schulz (Hoffenheim) in branilec Thilo Kerner (PSG). | Foto: Reuters Selektor Joachim Löw bo zaigral s tremi novinci: 19-letni vezist Kai Havertz (Bayer Leverkusen), vezist Nico Schulz (Hoffenheim) in branilec Thilo Kerner (PSG). Foto: Reuters "Večji poudarek bo dan obrambi gola," je dejal vratar in dodal, da v igri ne bo manjkalo niti energije niti moči. "Znova želimo prikazati udarno igro za navijače," je dejal po poročanju dpa.

Löw za ligo narodov - Nemčija bo nastopila v skupini A prve lige - računa na pomlajeno izbrano vrsto. Med 23 imeni so trije novinci: 19-letni vezist Kai Havertz (Bayer Leverkusen), vezist Nico Schulz (Hoffenheim) in branilec Thilo Kerner (PSG).

Po odsotnosti v Rusiji so se v moštvu znova znašli napadalca Leroy Sane (Manchester City) in Nils Petersen (Freiburg) ter branilec Jonathan Tah (Leverkusen).

Od reprezentance sta se po mundialu poslovila vezist Mesut Özil in napadalec Mario Gomez, Löw pa tokrat ni vpoklical Juventusove dvojice v sredini Samija Kheidire in Emreja Cana.

Juan Carlos Osorio
Sportal Na SP šokiral Nemce in obtožil Neymarja, zdaj bo vodil Paragvaj
Zoran Barišić
Sportal Avstrijec začel med oblaki in sporočil, da ga Maribor ne zanima #video
Ne spreglejte