Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 6. 2014,
9.41

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kamerun Hrvaška

Četrtek, 19. 6. 2014, 9.41

8 let, 2 meseca

Nemec na klopi Kameruna potožil: To je nagnusno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nezadovoljstvo, izsiljevanja, premajhne premije, stavka, samovolja kapetana Samuela Eto'oja. Stresen je bil že prihod Kameruna v Brazilijo, kakšen bo šele njegov odhod. Zdaj je počilo še v ekipi.

To je bil dan, ki ga bo želel Kamerun čim prej izbrisati iz spomina. Po visokem porazu v Manausu je postal tretja reprezentanca, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu izpadla iz boja za napredovanje. Po Avstraliji in Španiji so se na neslavni seznam uvrstili še afriški levi. Proti Hrvaški so izgubili prepričljivo, njihov vratar je moral po žogo v mrežo kar štirikrat, še bolj pa v oči bode nedisciplina ter prepiranje igralcev.

Assou-Ekotto napadel soigralca

V izdihljajih srečanja, ko je Hrvaška že vodila s 4:0, sta za nenavaden prizor poskrbela Benoit Assou-Ekotto in Benjamin Moukandjo. Branilec, katerega delodajalec je Tottenham, je presenetil soigralca in se mu nevarno približal z glavo. Spominjalo je na grob fizični obračun, ki pa se ni prelevil v kaj hujšega, saj je med igralca stopil Achille Weboc. Svetovna javnost je bila zgrožena in se je spraševala, kaj je bilo tega Kamerunu sploh treba, to pa je bila le pika na i nedisciplini njenih igralcev.

Igralca sta se petelinila še v predoru, ko je pot vodila v slačilnico, takrat ni pomagala niti prisotnost izkušenega soigralca ter kapetana Samuela Eto’oja, ki je zaradi težav s kolenom preskočil dvoboj proti Hrvaški. Assou-Ekotto in Moukandjo sta jo odnesla brez kartonov, ne bi bilo pa prvič, če bi zaradi medsebojnega prepira oba prejela rdeči karton. Na Otoku se še dobro spominjajo prigode iz leta 2005, ko sta se sprla Lee Bowyer in Kieron Dyer, Newcastle pa je ostal brez dveh igralcev.

Song oponašal nečaka, rekorderja svetovnih prvenstev

V 40. minuti dvoboja v Manausu si je sramotno potezo privoščil Alex Song. Nekdanji zvezdnik Arsenala, ki se ni najbolje znašel pri Barceloni, je iz neznanega razloga močno s komolcem tresnil po hrbtu Maria Mandžukića. Portugalski sodnik Pedro Proenca se ni obotavljal, najbolj znanemu nogometašu Kameruna je takoj pokazal rdeči karton.

S tem se je nadaljevala neverjetno rdeča tradicija dinastije Song. Alexov nečak Rigobert Song, nekdanji kamerunski reprezentant, se je vpisal v zgodovino svetovnih prvenstev kot prvi, ki je na dveh zaporednih tekmovanjih prejel rdeči karton. Predčasno je moral v slačilnico tako na SP 1994 kot tudi štiri leta pozneje v Franciji. Alex ga doživlja kot strica, očitno pa ga hoče tudi oponašati, kar so na svoji grbi občutili njegovi soigralci, ki so se v drugem polčasu, ko so imeli na igrišču igralca manj, znašli sredi hrvaškega viharja.

''Rezultat je sramoten za Kamerun. Do rdečega kartona smo gledali zanimivo tekmo ter imeli nekaj od dvoboja. Bilo je še izenačeno. Hrvaška je bila bolj učinkovita v napadu, a tudi mi smo imeli svoje priložnosti,'' je dejal selektor Kameruna Volker Finke. Izkušeni Nemec napoveduje disciplinske ukrepe zoper izbrance, ki so Kamerunu pred milijonskim občinstvom prizadejali neodpravljivo sramoto. Morda jih bodo doletele tudi kazni. Njegovi neposlušni četi se za konec svetovnega prvenstva obeta še tekma z Brazilijo, na kateri bo iskal pot do prvih točk.

Zanimivo je, da lahko levi s tem, če bi presenetili gostitelje, omogočijo sanjski scenarij za navijače Mehike in Hrvaške, saj bi izbrani vrsti v primeru remija napredovali v osmino finala, Braziliji pa bi se nepričakovano zalomilo že na prvem koraku. ''Moramo najti razlog, zakaj se to dogaja. Takšno obnašanje je nagnusno. Tako ne gre naprej, to je nemogoče,'' je potožil nemški strokovnjak, ki je ostal brez možnosti za napredovanje zgolj po 180 odigranih minutah.

Ne spreglejte