Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 6. 2012,
11.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nemčija

Sobota, 9. 6. 2012, 11.09

8 let, 5 mesecev

Nemci in Portugalci bodo skrbeli za prvi večji derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nemški in portugalski nogometaši bodo v ospredju drugega dne Eura 2012. Nemci veljajo za favorite, Portugalci pa imajo težave tudi, če bo lahko igral Nani.

Skupina B je po mnenju večine nogometnih strokovnjakov verjetno najtežja na Euru 2012. Tako bo že četrta tekma prvenstva postregla z velikim derbijem. Na eni strani bodo Nemci, ki naj bi ob Špancih veljali za največje favorite prvenstva, na drugi pa Portugalci s superzvezdnikom Cristianom Ronaldom.

"Elf", ki je imel ob Španiji edini same zmage v kvalifikacijah, ima na razpolago zelo obetavno reprezentanco, v kateri je tudi nekaj izkušenih nogometašev. Nemci so svoj potencial z novo generacijo začeli kazati že na SP 2010, ko so navduševali z igro in prišli do polfinala. Sedaj pa so dodali še nekaj mladih nogometašev, kot so Marco Reuss, Andre Schürrle in Mario Götze. Ob tem ima Joachim Löw v ekipi tudi precej nogometašev Bayerna, ki so bili v finalu lige prvakov in so uigrani. Nekoliko je bil pred Eurom vprašljiv le Bastian Schweinsteiger, ki zaradi poškodbe ni odigral nobene prijateljske tekme. "Mislim, da so Portugalci tehnično ena najboljših reprezentanc na svetu. Pričakujem odprto tekmo. Cristiano Ronaldo? Dober je pri igri v globino, a to ne pomeni, da ga bosta čuvala dva igralca. Igrati moramo ena na ena, saj bi drugače ostali igralci ostajali prosti. Na turnirju moramo misliti le korak za korakom," je povedal nemški selektor Joachim Löw.

Portugalci so se na prvenstvo podali skozi dodatne kvalifikacije, ko so premagali BiH. Na pripravljalnih tekmah niso blesteli, predvsem pa imajo težave v obrambi. Čeprav imajo Portugalci na papirju zvezdniška imena, med katerimi izstopata Nani in Cristiano Ronaldo. Prvi je močno vprašljiv za prvo tekmo, saj je na zadnji pripravljalni tekmi utrpel poškodbo. "Nani je treniral, treba pa bo videti kakšna je njegova pripravljenost," je dejal portugalski selektor in dodal. "Ugoden rezultat bomo lovili od začetka tekme, razen Nanija pa nimam dvoma o začetni postavi," je povedal Paulo Bento.

Nemčija je v vlogi favoritinje, vendar je dobila le dve od zadnjih pet medsebojnih obračunov. A Portugalci so dobili le eno od zadnjih šestih tekem.

Ne spreglejte