Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juan Roman Riquelme Argentina Boca Juniors

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 9.31

8 let

Nekdanji čudežni argentinski deček pomahal v slovo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dolgoletni argentinski nogometni reprezentant Juan Roman Riquelme, ki je del kariere prebil tudi v dresu Villarreala in Barcelone, se je pri 36 letih odločil, da ne bo več igral nogometa.

Šestintridesetletni argentinski zvezdnik Juan Roman Riquelme se je v zadnjem času spogledoval z nadaljevanjem kariere v severnoameriški ligi MLS oziroma prvi ligi v Paragvaju, nato pa sklenil, da nepreklicno končuje nogometno pot. Nazadnje je branil barve ekipe Argentinos Juniors.

Igralec, ki je pustil ogromen pečat v zgodovini argentinskega nogometa, je bil rojen v revni družini. Bil je najstarejši izmed enajstih otrok, rodil pa se je dan pred zgodovinsko zmago Argentine v finalu svetovnega prvenstva 1978, ko so gavči prvič osvojili naslov svetovnega prvaka.

Zdaj bo le še navijač

"Odločil sem se, da ne bom več igral nogometa. Zdaj bom le še navijač ter obiskoval tekme in 'trpel' na tribunah. Zelo sem zadovoljen s potekom svoje kariere. V nogometu sem užival najbolj, kar se je dalo, ter se trudil navijačem Boce, Argentine, Villarreala, Barcelone in preostalih ekip pokazati vse, kar znam," je za televizijsko postajo ESPN Argentina povedal 51-kratni argentinski reprezentant, ki je v državnem dresu dosegel 17 zadetkov. Štirikrat je bil izbran za argentinskega nogometaša leta.

Zvezni igralec je v članskem nogometu debitiral leta 1996, ko je imel 18 let in nastopal za klubskega velikana iz Buenos Airesa, ekipo Boca Juniors. Z njo je petkrat postal argentinski prvak, trikrat pa je osvojil tudi pokal Copa Libertadores, južnoameriško različico evropske lige prvakov. Leta 1997 je že prvič nastopil za člansko reprezentanco in se pomeril s Kolumbijo.

Nastopil je le na enem svetovnem prvenstvu in leta 2006 v Nemčiji nosil kapetanski trak, dve leti pozneje pa je gavčem na olimpijskih igrah v Pekingu pomagal do zlate medalje.

Ne spreglejte