Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
30. 12. 2011,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milivoje Novakovič

Petek, 30. 12. 2011, 12.08

8 let

Nejc Pečnik: ruska avantura se ni obnesla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reprezentant, ki je bil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomemben člen reprezentance Matjaža Keka, je leto 2011 prebil v Rusiji, ki pa jo je medtem že zapustil.

Po hudem zlomu noge na svetovnem prvenstvu 2010 je izpadel iz kombinacij v Nacionalu, zato je januarja zapustil Portugalsko in srečo poizkusil v Rusiji, kjer so si ga dobro zapomnili po golu, ki ga je Rusom zabil v dodatnih kvalifikacijah za SP. Nacional ga je za leto dni posodil v vrste prvoligaša Krilja Sovetov, pri katerem je v prvem delu sezone igral redno in zbral 21 nastopov, zabil pa le en gol. Ni igral na mestu napadalca, pač pa na krilnem položaju, kar se je poznalo pri njegovi strelski učinkovitosti. V poletnih mesecih se je hitro vse skupaj spremenilo in izpadel je iz kombinacij svojega trenerja, ki mu je odkrito povedal, da nanj ne računa več. Po izteku posode se je že vrnil iz Rusije, januarja pa ga čaka povratek na Portugalsko. Kakšna bo njegova nadaljnja usoda, ni jasno. Morda ostane na Madeiri, saj gre Nacionalu slabo v prvenstvu in potrebuje osvežitev, morda odide drugam. Možen je tudi povratek v Rusijo, kjer se zanj zanimajo nekateri klubi.

V reprezentanci je v iztekajočem se letu sodeloval bolj malo. Poškodba s SP je v veliki meri zavrla tudi njegovo reprezentančno pot. Nastopil je na dveh tekmah, in sicer na prijateljski tekmi avgusta proti Belgiji v Stožicah, ko je bil izid 0:0. Takrat je na igrišče pritekel enajst minut pred koncem tekme. Pozitivno zanj je, da se je nanj ob svojem debiju, kljub temu, da v klubu ni igral, spomnil tudi novopečeni selektor Slaviša Stojanović, ki ga je vpoklical za prijateljsko tekmo proti ZDA (2:3). Proti Američanom je igral v zadnjih 13 minutah tekme. Doslej je v izbrani vrsti zbral 12 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce.

Ne spreglejte