Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
10. 10. 2015,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Litva San Marino

Sobota, 10. 10. 2015, 12.03

8 let

Ne bo tvegal z Novakovićem, ampak ga čuval za veliki tekmi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenijo čaka v ponedeljek zadnji dvoboj skupinskega dela kvalifikacij za EP 2016. Čeprav ima že zagotovljeno tretje mesto, selektor Srečko Katanec za tekmo v San Marinu ne napoveduje sprememb.

Selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec po domačem remiju z Litvo ni bil zadovoljen s sodniškimi merilmi, podobnega mnenja pa je bil še po nekaterih drugih tekmah v tem kvalifikacijskem ciklusu. "Nekateri dogodki v teh kvalifikacijah nam niso šli na roko. Ni lahko, a smo tam, kamor spadamo. Vem, da delamo dobro in da fantje dajejo vse od sebe," zaupa izbrancem Ljubljančan, ki se bo prvič po letu 2001 spopadel z dodatnimi kvalifikacijami.

Nogometaši, ki prisegajo na podobo Triglava na dresih, so si po devetih odigranih tekmah v skupini E 99,99-odstotno zagotovili tretje mesto. Nasmiha se jim že peti nastop v dodatnih kvalifikacijah, kar je za tako majhno državo, kot je Slovenija, ogromen uspeh.

Že tretjič se bo vedno nepredvidljivega novembrskega izziva lotila pod Katančevo taktirko. Dvakrat je bila že uspešna (EP 2000, SP 2002). Se bo zgodovina ponovila?

"Zdaj imajo fantje mesec dni časa, da se vrnejo v Slovenijo zdravi, polni energije in motiva. V tistih treh dneh bomo videli, kako bodo zvezde usmerjene. Morda bo malce boljše," si želi, da po dvobojih dodatnih kvalifikacij, ki bodo potekali od 12. do 17. novembra, ne bi omenjal spornih sodniških odločitev, ampak se posvetil le dosežkom svojih izbrancev.

Če bodo vsi zdravi, potem ne bo sprememb

O morebitnih tekmecih, ki bi ga lahko doleteli v dodatnih kvalifikacijah (v tem trenutku so to na papirju Ukrajina, Hrvaška, Švedska in Irska, saj bo Slovenija na žrebu, ki bo 18. oktobra, zaradi slabšega koeficienta na lestvici uspešnosti Uefe uvrščena v skupino nenosilcev), ne razmišlja.

Najprej se bo posvetil le ponedeljkovi tekmi v San Marinu, na kateri bo Slovenija v vlogi absolutnega favorita. Vse kaj drugega kot prepričljiva zmaga bi bilo veliko presenečenje, Katanec pa noče ničesar prepustiti slučaju.

"Če bodo vsi igralci zdravi, potem na tekmi v ponedeljek ne bo nobenih sprememb. Čeprav tekma ne odloča skoraj o ničemer več, jo moramo vzeti resno. Zato bo igrala tista postava, ki jo imam v mislih," je napovedal, da bo v ponedeljek poslal v ogenj najmočnejšo postavo, v kateri se bo najverjetneje našlo mesto tudi za slavljenca Kevina Kampla.

V petek je praznoval 25. rojstni dan in proti Litvi počival zaradi kazni rumenih kartonov, v začetni postavi pa ga je nadomestil Dejan Lazarević.

Novaković pride v poštev šele za dodatne kvalifikacije

V državici na Apeninskem polotoku, kjer je doma ena najslabših evropskih nogometnih reprezentanc, na igrišče ne bo stopil Milivoje Novaković, najboljši slovenski strelec v tem ciklusu. Poškodba ključnice še ni povsem odpravljena, selektor pa ga ne želi izgubiti za dodatne kvalifikacije, kjer se bo odločalo o zelo pomembni stvari.

"Novaković bo treniral z nami, ne bo pa igral v San Marinu. Zakaj ga potrošiti in tvegati z njim, če nas čaka nekaj velikega, " je selektor napovedal, zakaj 36-letni Ljubljančan, ki je z 31 zadetki drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste, ne bo nastopil.

Slovenska odprava bo v San Marino, kjer "standardni" rezervisti očitno ne bodo prišli na svoj račun, odpotovala v nedeljo, dodatne kvalifikacije pa bodo potekale od 12. do 17. novembra.

Ne spreglejte