Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
4. 11. 2015,
12.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manchester United CSKA Moskva Louis van Gaal Wayne Rooney

Sreda, 4. 11. 2015, 12.33

7 let, 12 mesecev

Navijači že izgubili upanje vanj, nato pa pičil kot kača

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Manchester United je po 404 minutah brez zadetka le premagal nasprotnega vratarja in prišel do pomembne zmage v ligi prvakov. Po porazu Wolfsburga v Eindhovnu so rdeči vragi prevzeli vodstvo.

Seveda je bilo daleč od tega, da bi angleški velikan navdušil. Mučil se je celotno tekmo, navijači so počasi že izgubljali živce, vseeno pa je že odpisani in vse bolj kritizirani kapetan Wayne Rooney, ki je spet igral zelo povprečno, deset minut pred koncem pičil kot kača in odločil tekmo. Na Old Traffordu se zdaj lažje diha, saj jih je zmaga popeljala na prag uvrstitve v izločilne boje.

"Grizli smo in grizli, na koncu je prišla priložnost in smo jo izkoristili. Vedno je težko, ko se pride ekipa le branit, a vseeno nam je uspelo. To je za nas velika in pomembna zmaga," je po tekmi dejal strelec edinega zadetka na Old Traffordu. Rooney se je s tem zadetkom na večni lestvici najboljših strelcev na drugem mestu izenačil s klubsko legendo Denisom Lawom (237).

Do Charltona mu manjka še 12 zadetkov

"Denis je legenda kluba, zato sem ob izenačenju njegovega strelskega rekorda zelo počaščen," je bil vesel Rooney, pred njim je le še en in edini sir Bobby Charlton (249), ki ga je v dresu angleške reprezentance že prehitel.

Vse pa bi se lahko obrnilo tudi drugače, če ne bi nekaj trenutkov pred Rooneyjevim zadetkom David de Gea in Chris Smalling ubranila strela Seydoua Doumbie, ki se je sam znašel pred golom, a po čudežu je ostalo pri 0:0. Najprej je španski vratar strel nogometaša iz Slonokoščene obale le odbil, a je ta prišel še do enega strela, takrat pa je z izjemnim drsečim štartom zadetek preprečil trenutno mogoče najboljši branilec na svetu Chris Smalling. Vprašanje je, kaj bi se zgodilo, če bi takrat Rusi povedli z 1:0.

Spet preimenoval bodočega kapetana

"Po odlični obrambi Davida de Gee se je resnično izkazal še Michael Smalling," je po tekmi dejal van Gaal, ki je svojega bodočega kapetana spet preimenoval. To je prvič storil poleti na pripravah v ZDA, ko je odličnega branilca na tiskovni konferenci poklical Mike. Vse skupaj so kot kost pograbili navijači, ki Smallinga zdaj na vsakem koraku kličejo Mike. "Soigralci me ne kličejo tako, a kamorkoli grem, se navijači derejo Mike, Mike, Mike. Tudi ko smo bili v Moskvi, je bilo enako. Vprašanje, če se bom kdaj tega vzdevka znebil," vse skupaj z nasmehom na obrazu sprejema odlični branilec.

Izžvižgani van Gaal pohvalil vse igralce

Kamen od srca se je po zmagi odvalil tudi trenerju Louisu van Gaalu, ki je bil ob menjavi Anthonyja Martiala deležen nečesa, kar na Old Traffordu ni navada. Obupani navijači so potezo Nizozemca pospremili z žvižgi. "Saj nisem gluh. A vsak ima svoje mnenje, tudi navijači. Vseeno mislim, da na koncu ne smejo biti preveč razočarani," je z izbranimi besedami komentiral žvižge na Old Traffordu. Kako redko se to zgodi v gledališču sanj, pove tudi podatek, da tega ni bil deležen niti David Moyes, trener, ki je United razstavil na prafaktorje.

"Zadovoljen sem z vsemi igralci, ne samo z Rooneyjem. Wayne je vedno v središču pozornosti, vedno moram odgovarjati na vprašanju o njem. A Wayne je Wayne in vedno je dobro, da igra. Vesel sem, da sem ga spet dal na položaj napadalca, pa čeprav je bilo glede tega toliko kritik. Zadel je fantastičen zadetek. Vesel sem tega rezultata in dejstva, da smo zdaj prvi v skupini," je še sklenil Nizozemec.

Rdeči vragi se bodo do konca rednega dela s PSV pomerili še doma, za konec pa bodo že gostovali v Wolfsburgu.

Ne spreglejte