Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2014,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek

Sreda, 14. 5. 2014, 15.20

8 let

Navijači Rijeke so si bili enotni: Kek je kralj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prva hrvaška lovorika Matjaža Keka, ki vodi Rijeko, je močno odjeknila tudi v Sloveniji. Mariborčan je že dalj časa najbolj priljubljeni Slovenec na Kvarnerju. Igralci in navijači Rijeke ga obožujejo.

Rijeka je prekinila osemletni post in osvojila peto pokalno lovoriko v klubski zgodovini. Dvakrat je bila najboljša še v Jugoslaviji, v obdobju hrvaške samostojnosti pa je naslov pokalnega zmagovalca osvojila trikrat. Zanimivo je, da je imela prvič priložnost proslaviti uspeh pred domačim občinstvom. Prejšnje lovorike je dvignila v zrak v Beogradu (dvakrat), Varaždinu in Splitu, tokrat pa je bilo na Kantridi še posebej svečano, saj se je lahko veselila na domačem prizorišču.

Brez pozitivne energije gledalcev ni nogometa

Veselja ni skrival niti slovenski trener, ki so ga navijači Rijeke oklicali za kralja. "Brez te pozitivne energije gledalcev ni nogometa. Mi delamo ter igramo za vse, kar se zdaj dogaja. V enem letu in pol je ta klub res zrasel. Evropska liga, drugo mesto v prvenstvu in zdaj še ta krona. Pokal je pokal. Čestitke in hvala vsem, ki vodijo klub in ki so vse skupaj postavili na noge, igralcem za sezono, predvsem pa gledalcem," je v mikrofon Planet TV povedal Matjaž Kek, ki se je na Reko napotil lansko pomlad.

Takrat na Kantridi niso cvetele rožice, a je Mariborčan iz ekipe izvabil toliko adrenalina in želje po uspehu, da si je Rijeka pod njegovim vodstvom priborila nastop v Evropi, temelj poznejšega senzacionalnega preboja prek Stuttgarta v skupinski del lige Europa.

Kramarić: Kek je najboljši trener na Hrvaškem

Kek je navdušen nad igralci. Prevladujejo mladi, ki pa se niso ustrašili pritiska pred najpomembnejšo tekmo sezone. Zagrebški Dinamo so premagali že v gosteh (1:0), nato pa prednost še povišali. "Dinamo je velik klub, z organizacijo in sistemom največji na Hrvaškem. Na vrhu je že skoraj desetletje. Mi šele prihajamo in nas čaka še ogromno dela. Naj bo zmaga ljudem, ki so to postavili na noge, nov zagon. Brez organizacije, sistema in pogojev za delo se pač ne da. Mi smo v tem letu, pa ne govorim zaradi tega, ker pač vodim klub, naredili čudež. In to v pogojih, neprimerljivih z Dinamom. A če imaš srce, navdušenje, predvsem pa željo po delu …" je dejal nekdanji selektor slovenske izbrane vrste, najbolj ponosen na to, da zagrebški Dinamo na obeh tekmah ni dosegel niti enega zadetka. Pa čeprav veljajo modri za najboljšo ekipo na Hrvaškem in so z lahkoto ubranili naslov prvaka.

"Je vsekakor najboljši trener na Hrvaškem. Upam, da bo še dolgo z nami, da nas bo vodil tako vrhunsko in da osvojimo še več lovorik," je priznal Andrej Kramarić, napadalec Rijeke in njen najboljši strelec v tej sezoni. Ljubezni med trenerjem, igralci in navijači Rijeke torej ne gre oporekati.

Ne spreglejte