Navijače Spartaka zabolele besede Šimundže

"Massimo Carrera, pokaži tem Slovencem, kje je njihovo mesto," je navijač Spartaka trenerja ruskega prvaka prosil, da v sredo premaga Maribor in zapre usta vsem tistim, ki moskovskega velikana uvrščajo med najšibkejše člene skupine E lige prvakov.

Ante Šimundža je bil zadnji trener NK Maribor, ki je vodil vijolice v skupinskem delu lige prvakov. Jutri ga bo na seznamu strokovnjakov nasledil dolgoletni šef Darko Milanič.

Ante Šimundža je bil zadnji trener NK Maribor, ki je vodil vijolice v skupinskem delu lige prvakov. Jutri ga bo na seznamu strokovnjakov nasledil dolgoletni šef Darko Milanič. Foto: Vid Ponikvar

V Rusiji odmevajo besede trenerja Mure Anteja Šimundže, ki je v pogovoru za Delo poudaril, da ima Maribor v sredo lepo priložnost za pozitiven rezultat v ligi prvakov.

"Maribor bo v Ljudskem vrtu vedno močan. Že na prvi tekmi lahko zasuče napovedi o avtsajderski vlogi. Spartak je gotovo šibek člen v skupini, slabo je začel domače prvenstvo, ni samozavesten in ni prepričljiv. Toda še vedno je prvak, ki je bil boljši od najmočnejšega in najbogatejšega Zenita. Trenutno stanje je zelo pomembno, ampak v Mariboru je bilo vsem tekmecem ne glede na ugled in sloves zelo težko," je za slovenski časnik povedal nekdanji trener vijolic, ki mu gre v tej sezoni z Muro v 2. SNL odlično, saj vodi na razpredelnici in se spogleduje s prebojem v prvo ligo.

Kako se bo v sredo razpletla tekma v Ljudskem vrtu?

  • Z zmago Maribora. 63,22%
  • Z remijem. 16,37%
  • Z zmago Spartaka. 20,41%

Pred srečanjem Maribor - Spartak:

Zadnji trening NK Maribor pred tekmo
Pred torkovimi tekmami lige prvakov

Skupinski del lige prvakov, 1. krog
Prihajajo Rusi, ki častijo pretepe in nasilje
Fant, zaradi katerega v Mariboru ne spijo mirno
Maribor palček lige prvakov, na katerem lahko mastno zaslužiš
Težava za Maribor, junak Spartaka je lačen

Nekdanji trener vijolic ranil ruski ponos

V Maribor bo prispelo okrog 600 navijačev Spartaka. V Maribor bo prispelo okrog 600 navijačev Spartaka. Foto: Getty Images Šimundža, strelec zgodovinskega zadetka v Kijevu, ki je leta 1999 Mariboru prinesel odmevno zmago nad ukrajinskim favoritom Dinamom v skupinskem delu lige prvakov, je s svojim razmišljanjem ranil ruski ponos.

Navijači Spartaka so pred gostovanjem v Sloveniji prepričani, da ruskemu prvaku pripada vloga favorita. Čeprav v domačem prvenstvu zasedajo komaj osmo mesto, v devetih krogih pa so se razveselili le treh zmag, jih je izjava o šibkem členu v skupini zabolela tako močno, da so navijači Spartaka na družbenih omrežjih nogometaše in vodstvo Spartaka zasuli s prošnjami, naj v sredo Mariboru pokažejo, kdo je boljši, in ga postavijo na realna tla.

Zadnji trening NK Maribor pred tekmo s Spartakom:

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12

Ruski portal Sport Express je tako izpostavil članek z naslovom Massimo Carrera, pokaži tem Slovencem, kje je njihovo mesto, v katerem privrženec Spartaka italijanskemu strategu na klopi rdeče-belih svetuje, da pred srečanjem v Ljudskem vrtu izbrancem prebere Šimundžove besede.

"Dodatne motivacije ne bo potreboval," je dodal. Ga bo nekdanji strateg Juventusa upošteval? Svoja pričakovanja pred uvodnim dejanjem v ligi prvakov bo v Mariboru strnil v poznih popoldanskih urah.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano