Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 5. 2020,
11.22

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

liga prvakov Lyon Juventus Jean-Michel Aulas

Nedelja, 10. 5. 2020, 11.22

3 leta, 11 mesecev

Jean-Michel Aulas

Namignil, da se bo liga prvakov nadaljevala avgusta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Jean-Michel Aulas | Jean-Michel Aulas je potrdil, da je klub od Evropske nogometne zveze (Uefa) dobil sporočilo, v katerem so napovedali, da bo njegov klub povratno tekmo nogometne lige prvakov proti Juventusu v Torinu odigral 7. avgusta. | Foto Reuters

Jean-Michel Aulas je potrdil, da je klub od Evropske nogometne zveze (Uefa) dobil sporočilo, v katerem so napovedali, da bo njegov klub povratno tekmo nogometne lige prvakov proti Juventusu v Torinu odigral 7. avgusta.

Foto: Reuters

Jean-Michel Aulas, predsednik Lyona, je potrdil, da je klub od Evropske nogometne zveze (Uefa) dobil sporočilo, v katerem so napovedali, da bo njegov klub povratno tekmo nogometne lige prvakov proti Juventusu v Torinu odigral 7. avgusta. Francoz se s tem ne strinja in je že napovedal pritožbo, poroča španski dnevnik As. Uefa je trditve že zanikala.

"Če pritožbe ne bodo uspešne, Lyon in Paris Saint Germain tvegata, da bosta v ligi doživela pravi polom. Igrala bosta namreč proti ekipama, ki bosta za razliko od njiju precej bolje pripravljeni," je dejal predsednik kluba, ki je na prvi tekmi osmine finala Juventus premagal z 1:0. PSG se je v četrtfinale že uvrstil.

Uefa se je na poročanje Asa že odzvala. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, trditve o 7. avgustu ne držijo. "Nič ni bilo odločeno, sploh nič," agencija navaja Uefinega predstavnika za stike z javnostmi. Dodajajo, da obstajajo različni možni datumi za tekme, a ni še nič določenega.

Francosko ligo so sicer že zaključili, v državi pa do septembra niso dovoljeni profesionalni športi, kar pomeni, da francoski ekipi pred tekmami lige prvakov ne bi igrali nobene tekme, medtem ko druge glavne lige v Evropi načeloma načrtujejo zaključek sezone.

V osmini finala lige se morajo odigrati še povratne tekme Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern - Chelsea in Barcelona - Napoli. Atalanta, Leipzig, Atletico Madrid in PSG so že napredovali v četrtfinale.

Preberite še:

Dynamo Dresden
Sportal Saga o vrnitvi bundeslige se zapleta
Wembley
Sportal V Angliji nadaljevanje vprašljivo zaradi ideje o nevtralnih terenih
Liverpool - Mane, Salah
Sportal Združenje igralcev v Angliji predlaga skrajšanje nogometnih tekem
Ne spreglejte