Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2018,
18.31

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Celje NK Triglav

Četrtek, 10. 5. 2018, 18.31

5 let, 11 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Celje

Najstnik dvignil Triglav in razočaral Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nejc Pušnik | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši kranjskega Triglava so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel 19-letni vezist Kranjčanov Nejc Pušnik.

Kranjčani so proti favoriziranim Celjanom dosegli pomembno zmago v boju za obstanek v ligi. Prvič v sezoni so Celjane tudi premagali. Zdaj imajo tako kot Ankarančani 22 točk oziroma pet manj od osmouvrščenega Aluminija, ki ima še tekmo v dobrem. Celjani so točkovno poravnani z Rudarjem na četrtem oziroma petem mestu.

V prvem polčasu sta si ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a se izid ni spremenil. Uvodoma so bili nevarnejši Celjani, v osmi minuti je zgrešil Tilen Pečnik, v 24. minuti pa je s prostega strela z dobrih 20 metrov močno sprožil Tadej Vidmajer, izkazal pa se je Elvis Džafić. Ta je moral posredovati tudi ob koncu polčasa po strelu Rudija Požega Vancaša z roba kazenskega prostora.

Kranjčani so prvič zagrozili v 27. minuti, ko je David Tijanič streljal iz prve z desetih metrov, Metod Jurhar pa je žogo odbil čez gol. Pet minut pozneje je sam pred Jurharja prišel Matej Poplatnik, a je celjski vratar dobil dvoboj. V 40. minuti je znova od daleč meril Tijanič, žoga pa se je od enega od gostujočih nogometašev odbila čez gol. V 44. minuti je od daleč meril še Bukara, a Jurharju ni povzročil posebnih težav.

Trener Triglava Siniša Brkić je lahko zadovoljen s končnim rezultatom. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Triglava Siniša Brkić je lahko zadovoljen s končnim rezultatom. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prva polovica drugega polčasa je bila nekoliko manj razburljiva. V 53. minuti je sicer Janez Pišek močno sprožil s 30 metrov, a je bil Džafić na mestu, v 67. in 69. minuti pa sta na drugi strani poskušala Matej Poplatnik in Nejc Pušnik, v obeh primerih je Jurhar žogo odbil. V 76. minuti pa so domači povedli, Poplatnik je iz bližine z desne strani močno podal pred gol, od koder se je žoga od Pušnika odbila v gol.

Celjani so poskušali zatem izenačiti, med drugim je Mitja Lotrič v 82. minuti streljal od daleč, a zgrešil cilj, tudi vse druge (pol)priložnosti so ostale neizkoriščene, tako da je ostalo pri slavju Kranjčanov.

Kranjčani bodo v 33. krogu v ponedeljek gostovali v Novi Gorici, Celjani pa bodo dan prej gostili Velenjčane.

Triglav : Celje 1:0 (0:0)

Športni center, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).

Strelec: 1:0 Pušnik (76.).

Triglav: Džafić, Bukara, Šmit, D. Kryeziu, Elsner, Kuhar (od 60. Bojić), E. Kryeziu, Tijanič, Vokić (od 60. Pušnik), Poplatnik, Majcen (od 76. Žurga).
Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Stojinović, Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Štraus (od 69. Predragović), Pečnik (od 58. Lotrič), Vizinger (od 81. Šauperl).

Rumeni kartoni: E. Kryeziu; Travner, Pišek.

Ne spreglejte