Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 4. 2015,
10.50

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar večni derbi Darko Karapetrović Milenko Ačimović NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 8. 4. 2015, 10.50

3 leta, 10 mesecev

Najboljši strelec Olimpije (še) ni prijatelj z Zahovićem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladi napadalec Andraž Šporar je najboljši strelec Olimpije, na večnem derbiju pa naj bi bil največja nevarnost za obrambo Maribora. Ljubljančan obljublja, da bo "letel" na igrišču.

Večna tekmeca sta se za prvenstvene točke zadnjič pomerila pred dobrim mesecem. Maribor je v Stožicah premagal Olimpijo z 1:0, zeleno-beli pa so si priigrali klavrno število priložnosti. Objokovali so zgodnjo poškodbo Andraža Šporarja, ki je zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici z igrišča odšepal po vsega desetih minutah. Takrat se je videlo, kako veliko 21-letni Ljubljančan pomeni zasedbi Olimpije, ki brez njega ni znala resneje ogroziti mariborske obrambe. Športni direktor Olimpije Milenko Ačimović rad pove, da je Šporar najboljši napadalec v Sloveniji, zato navijače zeleno-belih še toliko bolj zanima, kakšna je njegova pripravljenost po daljši odsotnosti z igrišč.

"Lahko potrdim, da sem že v polni pripravljenosti. Z ekipo treniram že več kot deset dni in ni nobenih bojazni, da ne bi mogel nastopiti. Zaradi poškodbe sem zamudil tri tekme. Nesreča žal nikoli ne počiva, a zdaj je že vse v najlepšem redu," je najboljši strelec Olimpije vesel, da bo lahko kandidiral za večni slovenski derbi.

''Da bi bil drugi Cime? To pa ne''

Za svoja leta si je nabral že kar nekaj poškodb. "Na srečo se ne ponavljajo enake, niso pa tudi tako hude, da bi me bilo strah. Veliko delam za preventivo. Če bi se začele poškodbe ponavljati, pa res ne vem, kaj bi bilo narobe z menoj," zagotavlja Šporar, ki meni, da so opazke, češ da bi se ga zaradi številnih izostankov z igrišča lahko oprijel naziv lastnika "steklenih nog", nepotrebne. S podobnim vzdevkom je imel opravka legendarni napadalec zmajev Sebastjan Cimirotić, ki zdaj skrbi za podmladek Olimpije.

"Da bi bil drugi Cime? To pa ne. Moje poškodbe so manjše, saj izginejo že po enem mesecu. Nisem imel tudi še nobene operacije," je pojasnil svoj pogled mladi reprezentant.

Ne gre za rivalstvo Šporar - Zahović

Proti Zavrču je zaigral prvič po enem mesecu. Trener Darko Karapetrović mu je namenil 30 minut. "Zadovoljen sem bil s prikazanim. Nisem dal gola, a se je poznalo, da nisem odigral tekme že mesec dni," pravi strelec devetih zadetkov v tej sezoni. Napadalec Maribora Luka Zahović, s katerim bi lahko združil moči v mladi reprezentanci, je dosegel enega več. Kako sploh doživlja rivalstvo z mlajšim tekmecem v vijoličastem dresu, ki se je pred 19 leti rodil na Portugalskem? "Drug z drugim se ne obremenjujeva. Njega ne poznam, on tudi mene ne. Nisva v stikih, niti nisva prijatelja, se bova pa verjetno spoznala na naslednjem reprezentančnem zboru. Ne gre pa tu za neko rivalstvo, zato naju je brezpredmetno primerjati."

Oba sta mlada napadalca. Če bi ostala zvesta svojemu klubu še nekaj sezon, bi v slovenskem klubskem okolju močno izstopala.

"To je res, a saj veste, da si želi vsak igralec v tujino, zato se to verjetno ne bo zgodilo," je pojasnil Šporar. Govoric o tem, da bi ga radi videli v Ljudskem vrtu in speljali Olimpiji, včasih ni manjkalo, a je večkrat v javnosti ponovil, da sam ne bi izbral te možnosti, ampak se raje napotil v tujino.

Proti Mariboru ne potrebuješ posebnih priprav

Olimpija je v soboto znižala zaostanek za Mariborčani. Za vodilnim klubom ne zaostaja več enajst, ampak le še devet točk. Če bi zvečer premagala branilce naslove, bi bila od vrha oddaljena le še šest točk, zadnja četrtina prvenstva pa bi lahko postala še zelo zanimiva. "Vse je mogoče, šest točk ni veliko, a najprej je treba premagati Maribor. Zelo pomembna je bila zmaga nad Zavrčem. Če bi izgubili v soboto, bi bilo za nas vsega konec, a je ekipa pokazala karakter in nadigrala tekmeca. Zmaga je prišla od pravem času."

Remi Maribora in Krke v Ljudskem vrtu (2:2) ga je presenetil. A le na kratko, saj se je takoj spomnil, kakšne težave so proti novomeškemu klubu pestile njegov klub v jesenskem delu.

"Tekme proti slabšim ekipam na papirju so izredno zahtevne. Proti Mariboru ne potrebuješ posebnih priprav, saj je derbi nabit s čustvi in letiš na igrišču. Proti Krki pa je drugače, saj se moraš psihično pripraviti na tako tekmo," je dejal strelec atraktivnega zadetka na uvodnem večnem derbiju v tej sezoni, ki se je v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca, a s kar šestimi zadetki v obeh mrežah (3:3).

"Takrat je šel Maribor ležerno v tekmo in takoj dobil dva gola. Tega na tekmi v Stožicah ne bo. Maribor ne mara Olimpije in Ljubljane, zato bodo odigrali stoodstotno," napoveduje močno motiviranega tekmeca, ki bo želel navijačem dokazati, da je imel na tekmi s Krko le slab dan.

Ne spreglejte