Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 3. 2016,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Iztok Kapušin Marko Nikolić NK Celje NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 13. 3. 2016, 21.07

8 let

Najboljša tekma Olimpije, odkar je njen trener

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Naslov prvaka bi bil lahko že skoraj oddan, če ne bi zapravljali toliko priložnosti," je po domačem spodrsljaju Olimpije, remiju brez zadetkov proti Celju, dejal njen trener Marko Nikolić.

Vodilna Olimpija je želela prednost pred najbližjim zasledovalcem v nedeljo povišati na šest točk, a se je uštela. Načrte so ji prekrižali Celjani in se v knežje mesto vrnili z dragoceno točko (0:0). Olimpija in Celje imata v spomladanskem delu najboljšo obrambo. Njuni mreži se nista zatresli niti na tretji letošnji tekmi.

Občinstvo v Stožicah je zaman čakalo na zadetek, čeprav je ta visel v zraku. Ekipi sta zapravili veliko priložnosti, štirikrat se je zatresel okvir vrat (po dvakrat na vsaki strani), dramatične pa so bile zlasti zadnje sekunde srečanja, ko Olimpija iz velike gneče pred gostujočimi vrati ni znala matirati celjskega vratarja.

"Svoj cilj smo izpolnili. Nismo izgubili," je po srečanju ponosno dejal celjski strateg Iztok Kapušin. Ko so Celjani v Ljubljani gostovali jeseni, so pod taktirko njegovega predhodnika Simona Rožmana izgubili kar z 0:6, moč jesenskih zmajev pa je okusil tudi Kapušin, ki je 31. oktobra 2015 doma doživel boleč poraz z 0:4. Nato se je kolesje rumeno-modrih premaknilo.

Celjani so igrali iz tedna v teden bolj, po porazu z Ljubljančani pa sploh niso več izgubili. Zdaj so neporaženi že devet zaporednih krogov, v tem letu, ki so ga začeli s senzacionalno zmago v Ljudskem vrtu nad Mariborom, pa sploh še niso prejeli zadetka.

Celjanom je na pomoč priskočila tudi sreča

"V Stožicah nismo bili na tako visoki ravni kot v Ljudskem vrtu. Slabo smo igrali zlasti prvih 20 minut. Preveč smo se pomikali v cono in premalo iztekali na igralce. Potem smo nekako vzpostavili ravnotežje, bili bolj agresivni, bolj pravočasni, v nadaljevanju pa je bila slika podobna," je dejal 41-letni Posavec, ki je pred prihodom v Celje vodil nekaj hrvaških nižjeligašev, zdaj pa ujel pravi ritem v 1. SNL.

V nedeljo jo je zagodel Olimpiji in poskrbel, da so dosežku Celja (0:0) nazdravljali tudi v Mariboru. Kako težko je bilo ostati neporažen v Ljubljani, potrjuje tudi naslednja misel Kapušina: "Olimpija je imela nekaj zelo izrazitih priložnosti. Na koncu smo imeli srečo, da nismo prejeli zadetka. Fantom moram čestitati. Še enkrat so pustiti srce na igrišču in pokazali pravi karakter. To je za nas zelo velika točka," je dejal strateg Celja, ki ni izkusil poraza vse od konca oktobra.

Nikolić ni veliko zameril igralcem

Celjanom je po tekmi čestitke namenil tudi trener Olimpije. "Dobro so igrali. So zelo organizirana ekipa," je dejal Marko Nikolić, ki je prvič, odkar sedi na trenerskem stolčku Olimpije, ostal brez domače zmage. Zmaji na uvodni letošnji tekmi niso blesteli, a so premagali Koper, tokrat pa so na srečanju, kjer so si priigrali več priložnosti, ostali le pri točki.

"To je bila najboljša tekma Olimpije, odkar sem njen trener. O tem sem prepričan. Žal nismo bili nagrajeni z zmago. Preveč priložnosti smo zapravili," je 36-letni Srb našteval nevarne akcije, s katerimi so grozili celjskim vratom.

Začele so se z izvrstnim strelom Roka Kronavetra, ki je zadel prečko, končale pa v sodnikovem podaljšku, ko je vratnico zatresel Miha Zajc. "Ne morem veliko zameriti igralcem. Bili so razigrani, veliko streljali na gol. Zahvalil bi se prav vsakemu izmed navijačev za izjemno podporo," ga je zadovoljila bučna podpora občinstva.

Boj za naslov prvaka bi bil lahko že skoraj odločen

"Dejstvo je, da nismo tako nevarni, kot bi bili s Šporarjem in Hentyjem. A za to obstajajo objektivni razlogi, zato tega ne smemo objokovati. Rešitev moramo najti med igralci, na katere računamo, in doseči več zadetkov. Zapravljamo preveč priložnosti. V Mariboru smo tako zapravili dve točki, danes imeli 'zicer' priložnosti in zapravili še dve točki. Boj za naslov prvaka bi bil lahko že skoraj odločen, če ne bi zapravljali toliko priložnosti," je dejal mladi trener Olimpije, navdušen nad tem, koliko energije, truda in želja so vložili njegovi izbranci, da bi dosegli zmago.

"Pozitivno je to, da smo se znova prepričali, kako smo disciplinirani v igri. Ponovno nismo prejeli gola. Celje je dvakrat zadelo okvir naših vrat, a to je bilo z razdalje. Tam so nas ogrozili, ker imajo zelo kakovostne igralce. In to smo vedeli," je dejal trener, ki je prišel v Ljubljano, da bi Olimpijo po 20 letih čakanja vrnil na slovenski prestol.

Na prihodnji tekmi bo morda že lahko računal na odmevnega zimskega novinca Danka Lazovića. O tem, ali bo izkušeni srbski reprezentant registriran za tekmovanje, bo več znanega v torek. Nikolić bi se ga zelo razveselil, saj je po remiju s Celjani potožil, da ima med kandidati le enega pravega napadalca, in sicer Blessinga Elekeja, ki pa za zdaj še ni upravičil pričakovanj.

Ne spreglejte