Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 9. 2015,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Prva liga Telekom Slovenije Andraž Šporar

Nedelja, 20. 9. 2015, 20.31

8 let

Najbolj priljubljeni Mariborčan v Ljubljani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zvezni igralec Olimpije Rok Kronaveter obožuje srečanja proti Gorici. Ko je branil barve Drave in Rudarja, je njeno mrežo zatresel šestkrat, v tej sezoni pa jo je v dresu Olimpije že štirikrat.

Vodilna Olimpija je v desetih krogih dosegla že 30 golov in se lahko pohvali z visokim povprečjem treh zadetkov na srečanje. Njeni strelci so zelo razigrani in razpoloženi, zato ne preseneča pogled na lestvico najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije, kjer so se v najboljšo četverico uvrstili kar trije zmaji.

Po visoki zmagi na derbiju v Novi Gorici, podkrepljeni z njegovima dvema zadetkoma, si prvo mesto na lestvici najboljših strelcev tekmovanja deli tudi Rok Kronaveter. V tej sezoni je dosegel že ''čarobnih'' sedem zadetkov, kar zadostuje za delitev prestižnega vodilnega mesta s soigralcem in klubskim kapetanom Andražem Šporarjem ter mladim nigerijskem biserjem Blessingom Elekejem, s katerim se je pomeril v soboto in dobil strelski dvoboj.

Treba pa je dodati, da Kronaveter v primerjavi z omenjenimi napadalci Gorice in Olimpije igra v zvezni vrsti in zato nekoliko težje prihaja do strelskih priložnosti. ''Zvezni igralci se želimo pridodajati iz druge vrste. V Novi Gorici nam je uspelo. Pri Olimpiji imamo zelo kakovosten napad. Če smo pravi, nam lahko le redkokateri prepreči, da bi dosegli zadetek. Naši goli so posledica dobrih treningov in pripravljenosti,'' je dejal 28-letni Štajerec v zeleno-belem dresu.

Proti Gorici je dosegel že deset zadetkov

Zelo rad nastopa proti Gorici. Na teh srečanjih ponavadi pridejo do izraza njegove strelske sposobnosti.

Ko je v 1. SNL zastopal barve Drave in Rudarja, je proti vrtnicam dosegel šest zadetkov, v tej sezoni pa se je na obeh tekmah med Olimpijo in Gorico pohvalil z junaško vlogo dvakratnega strelca.

''Mogoče mi res leži Gorica in bi bilo lepo, če bi igrali vsako tekmo proti njej (smeh, op. p.), a sem bolj kot to vesel naše zmage,'' nima jasnega odgovora o tem, zakaj se njegovo ime proti Novogoričanom tako pogosto znajde na seznamu strelcev. Bolj kot zadetki ga veseli to, da Olimpija iz tedna v teden povečuje prednost pred tekmeci.

''Gorica ni zastonj pod vrhom''

Zadetke dosega raznovrstno. V soboto je najprej zadel z bele točke, kar je bila njegova prva uspešno izvedena 11-metrovka v Prvi ligi Telekom Slovenije, odkar nosi dres Olimpije, nato pa je v izdihljajih srečanja domiselno in zelo natančno podajo Šporarja pretopil v zadetek za končno zmago s 3:0.

''Ko smo v drugem polčasu spustili žogo na tla, je bilo precej lažje. Gorica je dobra ekipa in ni pod vrhom ni brez razloga,'' je pohvalil gostitelja, ki je bil v uvodnem delu nevarnejši pred vrati, a tega ni znal pretopiti v prednost. Čestital je tudi svojim soigralcem v obrambi, da so postali prvi v tej sezoni, ki so Gorico pustili na ničli v kategoriji doseženih zadetkov.

Sorodniki in prijatelji navijajo zanj in Olimpijo

V prvenstvu je po novem pri ''čarobnih'' sedmih zaporednih zmagah. ''Če hočemo priti do tega, kar vsi potihoma upamo, moramo nadaljevati niz in zmagovati. Razliko moramo držati ali pa jo še povečati,'' ne skriva želje, da bi v Stožicah ob koncu sezone praznovali naslov državnega prvaka.

Če ga bodo hoteli osvojiti, bodo morali prehiteti tudi Mariborčane, ki so bili pred začetkom sezone označeni za absolutne favorite, po desetih krogih in nekaterih menjavah v klubu pa za večnim tekmecem zaostajajo že deset točk.

So njegovi sorodniki in prijatelji, ki živijo v mestu ob Dravi, kaj začudeni oziroma zaskrbljeni, ker je Olimpija v začetku sezone tako zbežala 13-kratnim slovenskim prvakom? ''Kje pa. Sorodniki in pravi prijatelji navijajo zame in želijo meni in Olimpiji najboljše,'' se je nasmejal strelec sedmih zadetkov za Olimpijo.

Kako pa na vse skupaj gleda njegov dober prijatelj Dare Vršič (NK Maribor), s katerim je v rednem stiku? ''On seveda navija za Maribor (smeh, op. p.). V njegovih besedah ni zaznati živčnosti. Ko se vidiva ali slišiva, se niti ne pogovarjava veliko o nogometu,'' je zaupal ''Krona''.

Po zmagi v Novi Gorici se je zahvalil navijačem Olimpije, da so se na gostovanje odpravili v tako številčni odpravi. ''Lažje je, če imaš podporo. Hvala jim,'' je dejal eden izmed treh najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije.

Njegov rekord v 1. SNL znaša deset golov. Dosegel ga je pred desetimi leti, ko je igral na Ptuju. Če bo nadaljeval v podobnem strelskem ritmu, bi lahko osebni strelski rekord v eni sezoni vsaj podvojil.

Ne spreglejte