Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica Miran Srebrnič Miran Burgić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Nova Gorica

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 10.39

8 let

Najbolj mu je žal ljudi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Starejši Miran je trener Gorice, mlajši Miran pa napadalec. Oba sta sodelovala pri zadnjih lovorikah, oba sta tudi prepričana, da v mestu vrtnic že dolgo ni bilo zaznati takšne nogometne evforije.

Od zadnje državne zvezdice, ki jo je osvojila Gorica, je minilo že devet let. Takrat je bil njen prvi obrambni steber Miran Srebrnič, za zadetke pa je skrbel nekdanji prvi strelec 1. SNL Miran Burgić. Oba Mirana sta slabo desetletje pozneje priči novi evforiji, ki je mesto vrtnic napolnila s pozitivno nogometno energijo.

Niz sedmih zaporednih zmag v Prvi ligi Telekom Slovenije in izjemni rezultati mlade, a zelo napadalno usmerjene Srebrničeve čete, je na tribune Športnega parka vrnil gledalce. Proti Mariboru in Olimpiji so bile polne skoraj do zadnjega mesta in spomnile na zlate čase novogoriškega kluba.

"Zadnja tekma, ki se je spomnim, da bi bilo podobno na tribunah, je bila tista proti Monacu. Pozneje ni bilo več tega," se je trener Gorice spomnil na kvalifikacijsko tekmo lige prvakov iz leta 2005, v kateri je v slovenskem Las Vegasu gostovala ekipa, polna zvezdnikov in takratnih evropskih podprvakov.

Srebrnič: Želeli bi nekaj zaslužiti

Gorica je tisto tekmo izgubila, brez točk pa je ostala tudi na zadnjih prvoligaških tekmah. Po visokem porazu z Mariboru (1:4) je dobila po prstih še proti Olimpiji (0:3), a občinstvo ni bilo nezadovoljno. Prav nasprotno. Prepoznalo je veliko željo, borbenost in drznost v igri domačih adutov, ki se niso ustrašili Olimpije, so pa padli na preizkusu na polju učinkovitosti, saj so zapravili preveliko število zelo zrelih priložnosti. "Upam, da so gledalci spoznali, da bodo še radi hodili na tekme. Igrajo pretežno domači fantje, imamo tudi dobre tujce, ekipa je poceni," je nekdanji branilec Gorice našteval razloge, zaradi katerih bi lahko ostal obisk domačih tekem tudi v prihodnje na zavidljivi ravni.

Zaradi nadpovprečno dobrih predstav nekaterih posameznikov, ki so jih po derbiju 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije s spoštljivimi besedami omenjali tudi predstavniki Olimpije, bi lahko v zimskem prestopnem roku v novogoriški pisarni telefon zvonil pogosteje kot sicer.

Zanimanje za najboljše igralce Gorice se povečuje, želje po tem, da bi za primerno odškodnino odšli drugam in s tem štirikratnemu državnemu prvaku olajšali finančne muke, pa ne skriva niti Srebrnič. "To je tudi naš cilj. Želeli bi nekaj zaslužiti."

Če ne bi bilo Maribora in Olimpije …

Če v Prvi ligi Telekom Slovenije ne bi igrala branilec naslova Maribor in trenutno vodilna Olimpija, ki sta vrtnice premagala že trikrat, bi bilo zdaj prvo mesto zanesljivo v rokah Gorice. Vseh sedem preostalih prvoligaških tekmecev je v uvodni četrtini sezone premagala.

Če bo ponovila podvig, bo v bližnji prihodnosti večji tekmec vodilni Olimpiji kot pa Maribor, ki je zaostal deset točk. "Upam, da poraz proti Olimpiji ne bo negativno vplival na naše rezultate v prihodnje. Če bomo igrali tako kot smo proti Olimpiji, zlasti v prvem polčasu, se bo stvar obrnila," je po drugem zaporednem porazu spregovoril napadalec Burgić.

Nekdanji reprezentant Slovenije je v prejšnji sezoni igral v Ljubljani, a zaradi tega ni čutil dodatnega motiva. "Sem v zelo dobrih odnosih z igralci Olimpije. Na vsaki tekmi želim dati gol in pomagati ekipi."

Bolj kot točk mu je žal ljudi

"Najbolj mi je žal ljudi. Ni mi toliko žal zaradi treh točk. To so vendarle le točke … Bolj me boli, da smo dvakrat razočarali gledalce, ki so se zbrali v takem številu. Nobeden nima rad porazov, vseeno pa upam, da bodo na naslednjo domačo tekmo spet prišli v podobnem številu," je dejal Burgić, njegov trener pa je kot prvi cilj izpostavil nalogo, da psihološko dvigne izbrance, ki so proti Olimpiji ostali brez točk, čeprav so bili večji del srečanja vsaj enakovreden, če ne celo boljši tekmec.

"V prvem polčasu smo nadigrali Olimpijo. A, kaj bi … Takšen je nogomet," ni pozabil dodati "starejši" Miran. Priznal je, da imata Maribor in Olimpija v tem trenutku več kakovosti od Gorice, da pa so vrtnice na odlični poti in jim lahko še delajo družbo pod vrhom razpredelnice.

Gorica, s katero trenira tudi nekdanji član Goran Cvijanović, ki še išče nov klub, bo prihodnji konec tedna gostila Krko, še pred tem pa se bo v sredo odpravila na gostovanje k Rudarju.

Ne spreglejte