SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nacionalni nogometni center bo odprt 1. septembra 2015

2

termometer

''To bo lep center, ki ga ne bodo uporabljale le reprezentance, ampak ga bomo skušali tudi tržiti,'' je Aleksander Čeferin predstavil nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. Nared bo kmalu.

Ko igra slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacijske tekme v Ljubljani, njeni treningi največkrat potekajo na Gorenjskem (Kranj, Šenčur in Lesce) ali pa v glavnem mestu (štadion ŽAK in Stožice), ko pa se za točke poteguje v Ljudskem vrtu, se vedno pripravlja na kakovostno pripravljenih igralnih površinah v Kidričevem. Slovenska izbrana vrste iz meseca v mesec menja lokacije, njene sanje o tem, da bi lahko nekoč zaigrala v pripravljalnem središču, kjer bi bila doma in se ji ne bi bilo potrebno nikomur prilagajati, pa so vedno bližje uresničitvi.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin je v ponedeljek ponosno priznal, da se na Gorenjskem premika na bolje in da so na Brdu pri Kranju že zabrneli gradbeni stroji. ''Nacionalni nogometni center smo začeli graditi pred desetimi dnevi. To bo lep center, ki ga ne bodo uporabljale le nacionalne reprezentance, ampak ga bomo skušali tudi tržiti,'' je pojasnil prvi mož slovenske nogometne krovne zveze, ki za zdaj kot najemnica domuje v poslovni stavbi na obrobju Ljubljane.

Projekt, vreden 8,5 milijona evrov

Prihodnje leto bo že drugače, saj bo v enotni podobi zaživela na idiličnem mestu. Upravna stavba NZS se bo bohotila v okolici prekrasnega parka na Brdu pri Kranju in bo zrasla na mestu nekdanjih hlevov, poleg nje pa bodo nogometašem na voljo tri vadbena igrišča ter še športno večnamenski objekt, primeren za vadbo ekip. Vključeval bo prostore za sprejem VIP gostov, imel bo tudi manjšo vhodno dvorano, tako da bo lahko gostil različne dejavnosti in dogodke. Igrišča bodo zgrajena na mestu, kjer je stal zdaj že nekdanji hipodrom.

Celotna vrednost projekta po besedah generalnega sekretarja NZS Aleša Zavrla znaša 8,5 milijona evrov, predsednik Čeferin pa pojasnjuje, da je bilo več kot 90 odstotov sredstev pri financiranju projekta pridobljenih s strani Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in Evropske nogometne zveze (UEFA). ''V vseh letih boja za vsa dovoljenja so nas bolj ali manj podpirale vse vlade, malce manj ali pa celo obratno pa male birokracije. Zdaj je zadeva vendarle končana,'' ni skrival navdušenja predsednik NZS, za dan, ko bo prerezan rdeči trak, center pa se bo predal nogometno-poslovnemu poslanstvu, pa je označil 1. september 2015.

Takrat slovenska članska nogometna reprezentanca, z njo vred pa tudi ostale starostne kategorije, ne bo več brezdomka in se bo lahko tudi ona pohvalila s svojim pripravljalnim središčem. Nekaj podobnega je v številnih evropskih državah že stalnica in velja za tradicijo. Slovenska se bo začela šteti 1. septembra 2015.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin