Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
17.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

Natisni članek

Nenad Bjelica Petar Stojanović Mario Jurčević Dinamo Zagreb NK Osijek Damjan Bohar

Sobota, 21. 11. 2020, 17.30

3 leta, 5 mesecev

Prvi poraz zagrebškega Dinama

Na Hrvaškem odmeva čudež ''slovenskega'' Osijeka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43
Mario Jurčević Damjan Bohar | Mario Jurčević in Damjan Bohar pod vodstvom Nenada Bjelice z Osijekom še nista izgubila. | Foto Osebni arhiv

Mario Jurčević in Damjan Bohar pod vodstvom Nenada Bjelice z Osijekom še nista izgubila.

Foto: Osebni arhiv

V velikem derbiju 12. kroga hrvaškega prvenstva je Osijek v soboto izkoristil prednost domačega igrišča in z 2:0 premagal zagrebški Dinamo. To je prvi poraz hrvaških prvakov v tej sezoni, zasluge zanj pa imata tudi slovenska reprezentanta Damjan Bohar in Mario Jurčević, ki sta odigrala vso tekmo. Ljubljančan je prispeval asistenco za drugi zadetek.

Mario Jurčević Damjan Bohar
Sportal V Sloveniji na sovražnih bregovih, zdaj ju je usoda združila na Hrvaškem

Nepremagljivosti zagrebškega Dinama je konec. Branilci hrvaškega naslova so v soboto ostali praznih rok v Slavoniji. Proti Osijeku, ki je s tem zaostanek za vodilnim Dinamom razpolovil na tri točke, so izgubili z 0:2. To je bilo sladko maščevanje Nenada Bjelice, ki je še v prejšnji sezoni blestel na trenerskem položaju modrih, nato pa po sporu z vodstvom, takratni športni direktor Zoran Mamić je zdaj tudi trener "modrih", zapustil Zagreb. Bjelica, sicer Osiječan, je poleti presenetil z odločitvijo, da bo prevzel Osijek. Odkar je njegov trener, so belo-modri na osmih srečanjih osvojili kar 22 točk. Sedemkrat so zmagali, remizirali pa na Poljudu s Hajdukom.

Nenad Bjelica je z Osijekom nekdanjim varovancem zadal prvi poraz v tej sezoni. | Foto: Sportida Nenad Bjelica je z Osijekom nekdanjim varovancem zadal prvi poraz v tej sezoni. Foto: Sportida

Osijek, podprt z madžarskim kapitalom, je začrtal drzen projekt, v katerem se želi potegovati za naslov. Prihodnje leto se bo preselil na moderni stadion, ki ga še gradijo, za zdaj pa mu gre pod taktirko Bjelice odlično. K odmevni zmagi Osijeka sta pripomogla tudi slovenska reprezentanta Damjan Bohar in Mario Jurčević. Prekmurec je pomenil veliko nevarnost za obrambo Zagrebčanov, v 50. minuti po padcu v kazenskem prostoru zahteval najstrožjo kazen, a je sodnik ni dosodil, Ljubljančan pa je v zadnji minuti prispeval asistenco za drugi zadetek, s katerim je Mihael Žaper postavil končni rezultat 2:0.

Podaja Maria Jurčevića za drugi gol Osijeka:

Slavonce, ki so zaradi okužb z novim koronavirusom pogrešali kar pet igralcev, je sicer v vodstvo v 55. minuti popeljal Marin Pilj. Pri gostih je Petar Stojanović, ki je v zadnjem tednu odigral tako reprezentančno tekmo s Kosovom kot tudi z Grčijo, spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.  

Mario Jurčević Damjan Bohar
Sportal Slovenski as očaral Hrvaško s prekrasnim evrogolom #video
Ne spreglejte