Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

2

Natisni članek

Liga narodov Dunaj Avstrija

Četrtek, 9. 6. 2022, 8.00

1 leto, 2 meseca

Na Dunaju duhove buri skrivnostna luknja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

2

Avstrija Danska | Dvoboj med Avstrijo in Dansko se je v ponedeljek začel s poldrugo uro zamude zaradi izpada elektrike. | Foto Reuters

Dvoboj med Avstrijo in Dansko se je v ponedeljek začel s poldrugo uro zamude zaradi izpada elektrike.

Foto: Reuters

Ko sta se na zadnji tekmi nogometne lige narodov na dunajskem stadionu Ernst Happel pomerili Avstrija in Danska (1:2), je šlo gostiteljem marsikaj narobe. Zaradi izpada elektrike se je dvoboj začel s poldrugo uro zamude, po koncu srečanja pa so nogometaši v šoku ugotovili, da je sredi igrišča nastala luknja. Avstrijci zagotavljajo, da se v petek, ko bodo na Dunaju v sklopu lige narodov gostovali svetovni prvaki Francozi, težave ne bodo ponovile.

Srbija Slovenija
Sportal Lewandowski zadel, nato je Belgija ponižala Poljsko

Luknja, ki je nastala na zelenici največjega avstrijskega stadiona, je sprožila veliko vprašanj. Najbolj je bilo izpostavljeno vprašanje varnosti nogometašev, saj je bila luknja globoka okrog 30 centimetrov, o čemer se je lahko prepričala javnost po številnih posnetkih, ki so preplavili splet.

Zelenico je pregledala preiskovalna skupina avstrijskih strokovnjakov. Pregleda se je lotila s posebnimi rentgenskimi žarki in ugotovila, da zelenica na naslednji tekmi, v petek se bosta na Dunaju za točke lige narodov pomerili Avstrija in Francija, ne bi smela povzročati preglavic. Avstrijska nogometna zveza je tako potrdila, da je Uefa prižgala zeleno luč za petkov nogometni spektakel.

Luknja, ki je nastala na igrišču na Dunaju:

Zakaj se je sredi igrišča sploh ustvarila luknja? Avstrijci so vse skupaj pripisali obilnemu deževju. "Najverjetnejša razlaga za pojav je kopičenje vode pod zemljo zaradi narasle reke Donave. To je povzročil naliv v noči na ponedeljek. Pritisk vode na zelenico je nato povzročil veliko luknjo," so sporočili Avstrijci, ki nočejo ničesar prepustiti naključju, zato so pripravili okrog tisoč kvadratnih metrov nadomestne zelenice, če bi se v petek ponovile težave z igriščem.

Danska je v ponedeljek premagala Avstrijo in vpisala še drugo zaporedno zmago v gosteh v ligi narodov. | Foto: Reuters Danska je v ponedeljek premagala Avstrijo in vpisala še drugo zaporedno zmago v gosteh v ligi narodov. Foto: Reuters

Dvoboj med slovenskimi severnimi sosedi in svetovnimi prvaki je sicer razprodan. Avstrija je v uvodnih dveh krogih lige narodov osvojila tri točke. V gosteh je nadigrala Hrvaško (3:0), doma izgubila z Dansko (1:2), Francozi pa so do zdaj osvojili le točko. Najprej so na domačih tleh ostali brez točk proti Danski (1:2), nato pa remizirali s Hrvaško v Splitu (1:1).

Slovenija Nogomet Stožice
Sportal Najbolj boli, ker je večini vseeno
Zlatko Zahović
Sportal Zahović brez dlake na jeziku: To je grozno gledati
Matjaž Kek
Sportal Slovenija na Norveško brez Keka
Ne spreglejte