Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2022,
15.35

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

11

Natisni članek

selektor slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek Zlatko Zahović liga narodov

Sreda, 8. 6. 2022, 15.35

1 leto, 10 mesecev

Zahović brez dlake na jeziku: To je grozno gledati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

11

Zlatko Zahović | Zlatko Zahović je bil kot vedno brez dlake na jeziku. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Zlatko Zahović je bil kot vedno brez dlake na jeziku.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po dveh slabih predstavah slovenske nogometne reprezentance v nogometni ligi narodov so v nogometnih krogih vse glasnejše tudi kritike. Za Ekipo SN je o trenutnem stanju v slovenski izbrani vrsti, ki jo v četrtek čaka gostovanje na Norveškem, spregovoril nekdanji nogometaš Zlatko Zahović.

Slovenija Nogomet Stožice
Sportal Najbolj boli, ker je večini vseeno

Stanje v slovenski izbrani vrsti je pred četrtkovim gostovanjem na Norveškem vse prej kot rožnato. Slovenci so v Oslo odpotovali brez okuženega selektorja Matjaža Keka, ob tem pa jih po dveh porazih, boleč je bil sploh zadnji proti Srbiji, zdaj čaka še pri stoodstotnih Norvežanih. "Od prve minute dalje smo dajali Srbiji možnosti, tudi z neodgovorno igro. Namesto da bi z našim zadetkom dobili zagon, smo zelo hitro potonili. Vmes sem razmišljal tudi o tem, da imam vsega dovolj," je po zadnjem gostovanju v Srbiji razočarano dejal Kek.

Za Ekipo SN pa je zdaj svoje videnje v slovenski reprezentanci strnil tudi nekdanji nogometaš Zlatko Zahović. "Delal sem v slovenskem prostoru in zelo dobro vem, da ni enostavno biti športni direktor ali trener. Če seveda hočeš zmagovati! Hitro si lahko zaveden, hitro lahko izgubiš nit. Fantje so gotovo dobri profesionalci in vse to, kar spada zraven, toda dejansko prevladuje anemičnost. Jaz sem takšne ali podobne situacije reševal oziroma poskušal reševati tako ... Vi ste rekli afere, jaz temu pravim energija! Ker se v našem prostoru drugače ni možno znebiti 'ravne črte'. Pa naj bo afera, samo zmagovati je treba (smeh, op. a.)," je o slabem vzdušju in rezultatih v slovenski izbrani vrsti povedal Zahović.

Matjažu Keku je zdaj zagodla še okužba s koronavirusom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matjažu Keku je zdaj zagodla še okužba s koronavirusom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"S Švedsko ni bilo tako slabo, ampak treba je zadeti. Očitno nimamo takšne individualne kakovosti, kot mislimo, da jo imamo. Poleg tega imam občutek, da fantje zdaj niti sami ne verjamejo več," je svoje opažanje še strnil Zahović.

"Če kdo misli, da se bo z enim človekom kaj spremenilo, je v zmoti"

Med drugim so po dveh porazih v nogometnih krogih znova zaokrožile govorice in namigovanja o slovesu Keka z mesta selektorja. "Ne moremo 'trošiti' ljudi, ki so toliko naredili za reprezentanco. Malo imamo takšnih strokovnjakov, na kocki je tudi njegov ugled. Vse prej kot lahko mu je, to mi je popolnoma jasno. Če kdo misli, da se bo z enim človekom kaj spremenilo, je v zmoti. Kaj bi bilo treba spremeniti? Ne vem in nočem dajati nasvetov. Ker je to najlažje. Vsak ima svoj način dela, ljudje v reprezentanci in okoli nje so tam zato, da najdejo rešitve. Preostali pa jih moramo podpirati, vendar priznam, da je to anemičnost grozno gledati," pa je na vprašanje za Ekipo o morebitni menjavi na mestu selektorja dejal Zahović.

Ob tem je na vprašanje, ali bi bil mogoča rešitev ravno on, ostal brez komentarja. "V zvezi s tem nikoli nihče ni navezal stikov z menoj, zato je brezpredmetno, da bi o tem razmišljal," je med drugim še dejal nekdanji športni direktor Maribora.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Slovenija na Norveško brez Keka
Srbija Slovenija
Sportal Lewandowski zadel, nato je Belgija ponižala Poljsko
Srbija Slovenija
Sportal Noro, Janu Oblaku se kaj takega še ni zgodilo!
Ne spreglejte