Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fabijan Cipot

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 16.28

8 let

Mura začela z desetimi, Topič napovedal pravno vojno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako kot na prvoligaški lestvici so se kot zadnji na priprave na spomladanski del odpravili nogometaši Mure 05. Prišlo jih je le deset, usoda kluba pa je še negotova, o čemer priča tudi pravna vojna.

V Murski Soboti se vendarle premika. Če so nogometaši o pripravah poprej, ko je vladalo negotovo stanje okrog sprememb v vodstvu kluba, le sanjali, kar nekaj izmed njih pa se odpravilo novim dogodivščinam naproti in poiskalo novega delodajalca, je v ponedeljek v prekmurski prestolnici znova zadišalo po pravem nogometnem treningu. Priprave potekajo v odsotnosti prvega trenerja Oliverja Bogatinova na prostem in v dvorani, uvodni trening pa sta vodila njegova pomočnika Feri Cifer in Damjan Ošlaj, udeležilo pa se ga je deset igralcev. Vratarja Tadej Cipot in Filip Drakovič ter igralci v polju Mitja Mörec, Damjan Bohar, Mitja Botjak, Mitja Mauko, Denis Barbič, Dejan Kurbus, Rok Gruškovnjak in novinec Darko Atanasov, ki pa je že znan obraz v Fazaneriji in je bil nazadnje pri lendavski Nafti. "Nekaj igralcev je ostalo, nekaj jih vložilo zahtevek na arbitražo in so kljub temu pripravljeni ostati. Prišlo bo do določenih pogajanj in upam ter verjamem, da se bodo v svojo dobrobit in dobrobit kluba odločili ostati. Upam, da bo ostalo deset do dvanajst igralcev, nakar bi poiskali določene alternative in zapolnili manjkajoče vrzeli. Navezali bomo stik z določenimi okoliškimi klubi, saj vemo, da imamo v tretji ligi sedem klubov. Sodelovanje bi bilo po mojem mnenju v obojestransko korist in verjamem v pozitivno sodelovanje," razmišlja Fabijan Cipot, ki je tako nogometaš kot tudi hkrati član novega upravnega odbora in skrbi za športni del v klubu.

Da je v Fazaneriji pričakovati pravno vojno za predsedniško mesto, se je dalo hitro razbrati iz odziva upravnega odbora na "neformalno" srečanje opozicijskih članov ND Mura 05 v klubskih prostorih. Izjavo za javnost objavljamo v celoti, člani novega vodstva pa so v njem hitro razbrali rokopis donedavnega predsednika Miroslava Topiča.

Na izjavo upravnega odbora se je odzval predsednik nadzornega odbora kluba mag. Robert Celec in dejal: "Izjava, ki je bila navedena, najverjetneje ni stališče članov uprave iz družbe Readen Holding, ampak dveh razrešenih članov UO ND Mura 05, Miroslava Topiča in Kristjana Gregoriča. Z gospodom Joopom Steenbergenom sem govoril po telefonu in niti slučajno ni podal podobnega stališča, ampak želi najprej pridobiti stališče novih članov UO ND Mura 05 oziroma kratko vizijo za nadaljnje delo ter zapisnik izrednega zbora članov," je dejal predsednik nadzornega odbora, ki si želi več pozitivnega duha v in okrog Mure, omenjene izjave pa ne doživlja kot takšne, ki bi bile v dobrobit kluba, saj si klub pod novim vodstvom, predsednica je mag. Nataša Horvat, prizadeva k sodelovanju privabiti nove sponzorje.

Ne spreglejte