Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2012,
18.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ante Šimundža

Nedelja, 29. 4. 2012, 18.40

7 let, 12 mesecev

Mura s kranjskimi dresi do zmage nad Triglavom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši kranjskega Triglava so v 32. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Muri 05 z 0:3 (0:2).

Čeprav se Sobočani soočajo s številnimi težavami v klubu, pa se to pri njihovih predstavah na igrišču (še) ne pozna. V Kranju so po zaslugi dveh zadetkov iz prvega in enega iz drugega polčasa, med katerimi velja izpostaviti gol Matica Maruška z več kot 30 metrov, prišli do 16. zmage v sezoni in se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Kranjčanom po drugi strani ni uspelo unovčiti novega poraza Nafte, tako da so Prekmurci in Gorenjci, ki so sicer odigrali eno tekmo več, še vedno točkovno izenačeni na dnu lestvice.

Sobočanov očitno ni zmotila zmeda z dresi, gosti so namreč imeli težave s svojimi dresi in so igrali v beli opravi Triglava (ta je nastopil v svojih temnordečih majicah), saj so povedli že v šesti minuti. Dragan Jelić je podal v kazenski prostor, kjer je Nusmir Fajić povsem neoviran zadel z glavo. Gledalci so sicer v uvodu spremljali precej živahno tekmo s priložnostmi na obeh straneh. Pri gostih je bila najnevarnejša naveza Fajić-Jelić, Mitja Lotrič pa je v 14. minuti z roba kazenskega prostora žogo poslal tik nad prečko domačega gola.

Pri domačih so zagrozili Alen Krcić v 11. minuti, ko je meril malce mimo vrat, Dragan Ovčina v 16. minuti, ko se je izkazal Filip Draković po strelu s 25 metrov, ter še Bernard Stjepanović in Dejan Burgar, a je ostalo pri vodstvu gostov. V drugi polovici polčasa so bili nevarnejši Sobočani, ki so v 43. minuti podvojili prednost, potem ko je z več kot 30 metrov zadel Matic Maruško.

Uvod drugega polčasa ni bil tako dinamičen kot uvod prvega, kljub temu pa so gledalci videli nekaj priložnosti na obeh straneh. Toda mreža se ni zatresla, ritem igre pa je počasi padal. Trenerja obeh ekip sta 15 minut pred koncem posegla po prvih menjavah, osvežitev pa je bolj zalegla pri Muri, saj so gosti v 89. minuti zabili še tretji zadetek. Spet se je med strelce vpisal Fajić, na katerega so domači branilci povsem pozabili, tako da soboškemu napadalcu ni bilo težko zabiti svojega 18. gola v sezoni.

Ne spreglejte