Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
12. 2. 2019,
9.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

4

Natisni članek

UEFA liga prvakov Manchester United PSG Ole Gunnar Solksjaer

Torek, 12. 2. 2019, 9.25

1 leto

Pred tekmo lige prvakov na Old Traffordu

Morilec z otroškim obrazom se ne misli ustaviti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

4

Ole Gunnar Solskjaer | Odkar je Ole Gunnar Solskjaer sedel na klop Manchester Uniteda, za navijače tega angleškega velikana cvetijo rožice. | Foto Reuters

Odkar je Ole Gunnar Solskjaer sedel na klop Manchester Uniteda, za navijače tega angleškega velikana cvetijo rožice.

Foto: Reuters

Po zimskem premoru je spet napočil čas za najmočnejše nogometno klubsko tekmovanje na svetu. Izločilni boji lige prvakov se bodo začeli na kultnem Old Traffordu, kjer bo prerojeni Manchester United pričakal oslabljeni PSG. Tekmeca se do zdaj v Evropi še nikoli nista pomerila. Liga prvakov bo nocoj pozdravila tudi novost, prvič v zgodovini bo za pravico na tekmi skrbel tudi VAR.

 

Jan Oblak
Sportal Oblak in Atleti nedotaknjeni v Madridu, lepa prednost za Manchester City

Ko so sredi decembra kroglice določile par Manchester United in PSG, nihče ni računal na rdeče vrage, a zdaj, ko je Joseja Mourinha zamenjal Ole Gunnar Solskjaer, se zdi, da United ni brez možnosti za napredovanje med osem najboljših.

Najtrofejnejši angleški klub je pod vodstvom Norvežana na 11 tekmah v vseh tekmovanjih zabeležil kar 10 zmag, enkrat je remiziral. Angleži kar kipijo od samozavesti.

''Do spopada s PSG lahko rečete, da so Parižani favoriti za napredovanje, a sam čutim, da smo v tem trenutku sposobni premagati vsakogar,'' je na novinarski konferenci dejal Solskjaer, ki je leta 1999 z Manchester United že stopil na evropski vrh.

Kdo bo zmagal danes na Old Traffordu?

  • Manchester United
    79,71 %
    220 glasov
  • PSG
    13,77 %
    38 glasov
  • Ne bo zmagovalca.
    6,52 %
    18 glasov
Oddanih 276 glasov

Če bomo tako nadaljevali ...

Alexis Sanchez, najbolje plačani igralec pri United, skoraj zagotovo ne bo začel tekme. V napadu bodo Marcus Rashford, Anthony Martial in Jesse Lingrad. | Foto: Reuters Alexis Sanchez, najbolje plačani igralec pri United, skoraj zagotovo ne bo začel tekme. V napadu bodo Marcus Rashford, Anthony Martial in Jesse Lingrad. Foto: Reuters ''Ko vstopimo s samozavestjo kot na zadnjih tekmah in v formi, ki jo imamo, se veselimo vsake tekme. To moram reči, a tudi to, da ne smemo gledati predaleč naprej. Trenutno imamo v mislih le to, kako premagati PSG. Res sem zadovoljen s fanti in odnosom do dela. Tudi povedal sem jim, če bomo nadaljevali tako delo, bomo le napredovali in ni vrag, da presenetimo koga,'' še doda Morilec z otroškim obrazom, kot so Norvežana klicali, ko je še paral nasprotnikove mreže.

Poškodbe prednost, a tudi slabost

Ne samo, da je United v veliko boljši formi kot pod vodstvom Mourinha, za nameček ima PSG veliko težav s poškodbami. Manjkali bodo Neymar, Edinson Cavani in Thomas Meunier, medtem ko se Marco Verratti vrača v kader.

''Vsaka ekipa bi pogrešala fante, kot so omenjeni trije, a mislim, da nam to ne bo olajšalo dela. Postali bodo bolj nepredvidljivi. Če bi bili v napadu Mbappe, Cavani in Neymar, točno veš, kaj lahko pričakuješ, zdaj pa ... Bo težje, a imamo kakovost, da nas ne ujamemo na levi nogi,'' pove Solskjaer in doda, da je škoda, da Neymarja ne bo na Old Trafford.

''Ko igraš proti dobrim ekipam, želiš igrati tudi proti najboljšim igralcem. Navijači želijo gledati najboljše. To bo velik minus, a verjamem, da bo tudi brez Brazilca nocoj kaj videti," se že veseli nove tekme norveški strokovnjak. Lovil bo že 11. zmago na 12 tekmah na klopi Uniteda.

Jan Oblak
Sportal Žreb: Oblak za evropsko slavo proti Ronaldu, Liverpool proti Bayernu! #infografika

Poslastico na Old Traffordu, ki se bo začela ob 21. uri, bo sodil Italijan Daniele Orsato

Manchester United - PSG

Verjetni postavi:

Man Utd: De Gea; Young, Lindelöf, Jones, Shaw; Herrera, Matić, Pogba; Lingard, Rashford, Martial
Manjkata: Darmian, Valencia

PSG: Buffon; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Dani Alves; Marquinhos, Verratti, Di María; Draxler, Mbappé
Manjkajo: Neymar, Cavani, Meunier

Ne spreglejte