Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
13.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Monaco Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 12. 6. 2013, 13.55

8 let

Monaco se ne šali: Ronaldu ponujajo 20 milijonov na leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko v teh dneh zaslišimo ime Cristiano Ronaldo, se nam porajajo tri vprašanja. Bo Portugalec podaljšal z Realom, se morebiti vrača na Old Trafford, ali pa bo izbral milijone in se preselil v kneževino.

Naj bo predsednik Reala Florentino Perez še tako prepričan in samozavesten, da bo portugalski zvezdnik podaljšal pogodbo z ''belim baletom'' in tam ostal do konca svoje športne poti, pa nas zgodovina uči, da je možno prav vse, dokler ne pride do uradnega podpisa. Tega še ni, zato se upravičeno že nekaj časa omenja znameniti povratek na Old Trafford, kjer je med leti 2003 in 2009 preživel šest izjemno uspešnih sezon. Portugalec je že večkrat poudaril, da je Manchester United njegov klub, še vedno ga ima namreč na posebnem mestu v svojem srcu, izredno spoštovanje pa goji tudi do svojega ''izumitelja'' sira Alexa Fergusona, ki je nekaj krogov pred koncem minule sezone napovedal odhod v pokoj. Ravno slednje dejstvo je zelo zmanjšalo možnosti za Portugalčev povratek, a otoški mediji in navijači Uniteda še niso izgubili upanja. Še več, Ronaldo bi znal za ''rdeče vrage'' podpisati 8. avgusta, ko bo CR igral na prijateljskem obračunu med Unitedom in Sevillo, ki bo namenjena deseti obletnici Ria Ferdinanda v dresu ''rdečih vragov''.

Lahko Ronaldo zavrne 400.000 evrov tedenske plače?

Poleg Reala in Uniteda je tukaj še tretji kupec. Nikakor ne smemo pozabiti na povratnika v prvo francosko ligo, Monaco, trenutno najbolj razsipen klub na svetu. Zapravil je že 160 milijonov funtov (Rodriguez, Moutinho, Falcao, Carvalho), zdaj pa hoče še Cristiana Ronalda, za katerega je ruski milijarder Dmitrij Ribovljev pripravljen odšteti rekordnih 85 milijonov funtov (100 milijonov evrov). Pogodba z Monacom bi Portugalcu navrgla neverjetnih 20 milijonov evrov letno, kar pomeni, da bi CR na teden prejel več kot 400 tisočakov. S tem bi Ronaldo postal najbolj plačan nogometaš na svetu. V primerjavi z njim bi postal ''revež'' tudi Leo Messi, saj mu njegova pogodba z Barcelono navrže okoli 12 milijonov na leto. Potem je tukaj že Zlatan Ibrahimović, ki dobi na leto med 13 in 14 milijoni letno, a zato je kriv izjemno visok pariški davek. Recimo Cristiano s plačevanjem davka ne bi imel težav, saj jih v kneževini sploh ni potrebno plačevati.

Nauk zgodbe je, če bo Ronaldo gledal na honorar, tako Real kot United nimata nikakršnih možnosti.

Ne spreglejte