Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Manchester City Borussia Dortmund Juventus Barcelona Arsenal Monaco Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Bayer

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Monaco oklofutal Arsenal, poražen tudi lanski finalist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Končan je cikel prvih tekem osmine finala lige prvakov. Arsenal je za konec doma z 1:3 izgubil proti Monacu, lanski finalist, Atletico Madrid, pa je z 0:1 izgubil v Leverkusnu.

Čeprav je Arsenal po žrebu osmine finala skakal od sreče in odpiral šampanjec, saj so na papirju morda res dobili najlažjega nasprotnika, se je to že na prvi tekmi v Londonu izkazalo za delanje računa brez krčmarja. Monaco je pokazal, da gre za izjemno čvrsto ekipo, ki mu zvezdniški Topničarji niso bili dorasli.

Londončani so v prvem delu sicer imel večjo posest žoge, tudi poskušali so veliko, a organizirani Monaco jim takorekoč ni pustil streljati na svoja vrata. Edini strel, ki je na Emiratesu v prvem delu letel v okvir vrat enega ali drugega gola je tudi končal v mreži. Na nesrečo domačih navijačev je izjemen strel Geoffreyja Kondogbie z razdalje vmes zadel tudi branilca Pera Mertesackerja in presenetil vratarja Davida Ospino.

V začetku drugega polčasa so si domači sicer priigrali nekaj nevarnih akcij, ki pa jih je kot po tekočem traku zapravljal Oliver Giroud. Neučinkovitost Londončanov pa so s hitrim protinapadom kaznovali gostje. Po podaji Anthonyja Martiala je v protinapadu zadel bolgarski veteran Dimitar Berbatov in Mončani so sredi Londona povedli z 2:0. Izid se ni spremenil vse do konca sodnikovega podaljška, ko je s prekrasnim zadetkom žarek upanja za domače priboril Alex Oxlade-Chamberlain, a le tri minute kasneje je Monaco po spet hitrem protinapadu zadel še enkrat. Končni izid 3:1 v prid gostov je postavil rezervist Yannick Ferreira-Carrasco. Možnosti, da bi topničarji preprečili, da bi še petič zapored obstali v osmini finala lige prvakov, je tako bore malo, če ne celo nič.

Na drugi tekmi sredinega večera v Leverkusnu, kjer je gostoval lanski finalist, Atletico Jana Oblaka smo videli en sam zadetek. Domači so bili blizu zadetka že v prvem delu, ko je prečko stresel Emir Spahić, v 57. minuti pa je domače navijače zasluženo na noge dvignil Hakan Çalhanoğlu in tudi odločil tekmo. Madridčani bodo tako pred domačimi gledalci lovili Nemce, že zdaj pa je jasno, da ne bodo mogli računati na Tiaga, ki je v Leverkusnu prejel rdeč karton.

Borussia je lahko zadovoljna, velik posel Barcelone

Torkova ekma v Torinu se je začela zelo razburljivo. Že v 13. minuti je domače v vodstvo popeljal Argentinec Carlos Tevez, a veselje ni trajalo dolgo, saj so Nemci vrnili udarec že pet minut kasneje. Zadel je zvezdnik Borussie Marco Reus, kar pomeni, da so Nemci prišli do tistega, kar so si želeli pred tekmo - gol v gosteh. To pa še ni bilo vse v prvem delu. Stara dama je tik pred koncem prvega polčasa prek Alvara Morate zadela še enkrat in na odmor odšla z zadetkom prednosti. V drugem delu se izid ni več spremenil.

V drugi torkovi tekmi je Barcelono na Etihadu po hudi napaki domačega kapetana Vincenta Kompanyja povedel v vodstvo Luis Suarez. Urugvajec je udaril še enkrat v 30. minuti. Akcijo je začel Lionel Messi, ki je lepo na levem boku zaposlil Jordija Albo, ta pa je med štirimi branilci sinjemodrih našel Suareza, ki je izjemno zadel za vodstvo 2:0.

Če v prvem polčasu takorekoč sploh nismo videli domačih, so v drugem delu začeli veliko bolj podjetno in po nekaj lepih zapravljenih priložnostih le prišli do zasluženega zadetka. Po podaji Davida Silve je zadel kdo drug kot Sergio Agüero in malce znižal visoko prednost Kataloncev. Lov za gosti se je hitro končal že pet minut kasneje, ko je drugi rumen karton prejel Gaël Clichy in moral zapustiti zelenico. Sinjemodri pričakovano niso bili več tako nevarni, so pa imeli priložnost za šah mat gostje, ki so v sodnikovem podaljšku zgrešili enajstmetrovko. Zgrešil z bele točko je Lionel Messi, ki mu je strel ubranil Joe Hart, odbitek je spet prišel do argentinskega virtuoza, a Messi je z glavo še enkrat grdo zgrešil. Ostalo je pri zmagi Barce z 2:1, vseeno pa to pomeni, da so možnosti angleških prvakov za napredovanje izredno majhne.

Real z eno nogo in pol v četrtfinalu

Real Madrid, eden izmed favoritov za naslov evropskega prvaka, je prejšnjo sredo pri Schalkeju slavil z 2:0. Povedel je v 26. minuti z zadetkom Cristiana Ronalda in tako nadgradil premoč na igrišču. Portugalec je žogo v nemški gol pospravil z glavo po podaji Danija Carvajala v osrčje kazenskega prostora z desne strani. Sredi drugega polčasa je komaj 19-letni debitant v ligi prvakov Felix Platte zadel okvir vrat, nato je Iker Casillas obranil še strel Atsute Uchideja. V 79. minuti pa je po kombinaciji z Ronaldom izjemen zadetek dosegel Marcelo, ki je sprožil približno z mejne črte kazenskega prostora.

Tekma v Baslu se je razpletla z remijem. Švicarje je v vodstvo v 11. minuti popeljal Paragvajec Derlis Gonzalez, ki je izrabil edino priložnost domače zasedbe v prvi polovici tekme. V drugem polčasu so Portugalci izenačili, in sicer po 11-metrovki, ki jo je zakrivil Walter Samuel, uspešno izvedel pa Danilo.

Srečanji v Parizu in Lvivu sta se razpletli z remijem. Na pariškem dvoboju med PSG-jem in Chelseajem je bilo 1:1, zadela sta Edinson Cavani in Branislav Ivanović. Šahtar in Bayern pa sta se razšla brez golov. Nemci so bili boljši, a niso znali kronati premoči.

Ne spreglejte