Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 7. 2014,
13.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vahid Halilhodžić Alžirija

Sreda, 2. 7. 2014, 13.51

7 let, 12 mesecev

Milijon podpisov, da bi še pisal alžirsko pravljico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bošnjaku Vahidu Halilhodžiću je po koncu svetovnega prvenstva potekla pogodba z alžirsko nogometno zvezo. Navijači želijo, da bi ostal na selektorskem stolčku. Do petka želijo zbrati milijon podpisov.

Alžirija predstavlja eno najlepših presenečenj svetovnega prvenstva. V skupinskem delu je namučila Belgijo, pomendrala Južno Korejo, nato pa na poti do napredovanja ustavila bogato Rusijo. V osmini finala je naletela na naoljen nemški stroj, ki pa je naletel na težave. Razigrani Alžirci, pa čeprav je nastopilo obdobje ramazana, bi skoraj izločili enega izmed favoritov svetovnega prvenstva.

Vahid Halilhodžić se je s puščavskimi lisjaki poslovil častno, ponosno in z dvignjenimi glavami, idilo pa so pokvarili le odnosi med 61-letnim strokovnjakom iz BiH ter nekaterimi alžirskimi novinarji. Selektor Alžirije, ki mu je po koncu svetovnega prvenstva potekla pogodba, jim je očital, da so trosili laži in po nepotrebnem vnašali nemir. Po porazu z Nemčijo se ni udeležil novinarske konference, s tem pa grobo kršil pravila Mednarodne nogometne zveze (FIFA), tako da ga čaka kazen.

Peticija na svetovnem spletu, ga bo nasledil Francoz?

Halilhodžić uradno ni več selektor Alžirije, saj mu je potekla pogodba, bi ga pa na odgovornem mestu še naprej radi gledali navijači. Navdušil jih je s predstavami in rezultati, zgodovinskim prebojem med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu. Prizadevajo si, da bi opravljal vlogo selektorja tudi v prihodnosti. Do petka nameravajo s peticijo, ki so jo odprli na svetovnem spletu, zbrati milijon podpisov v njegovo podporo, s tem pa tudi vplivali na alžirske nogometne veljake, da z njim podaljšajo sodelovanje. To bi si želeli tudi igralci, s katerimi se je po koncu dvoboja z Nemčijo poslovil na čustven način. Večkrat so poudarili, da je najbolj zaslužen za alžirsko pravljico v Braziliji.

Halilhodižić je bil alžirski selektor tri leta, v javnosti pa že kroži govorica, da bo njegov naslednik Francoz Christian Gourcuff. Veliko je tudi namigovanj, kje bi lahko nadaljeval kariero Vaha. Mika ga vodenje kluba, nekatere možnosti se odpirajo v Turčiji in Franciji. Trabzonspor naj bi mu za to, da bi prevzel trenersko paličico, ponudil kar tri milijone evrov. Kot selektor Alžirije je računal na trikrat mlajšo plačo.

Ne spreglejte