Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2015,
14.18

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milenko Ačimović Slaviša Stojanović Izet Rastoder NK Olimpija NK Olimpija Aleksander Radosavljević

Četrtek, 21. 5. 2015, 14.18

5 let, 2 meseca

Milenko Ačimović: Koper si je Evropo zaslužil bolj kot Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagi Kopra nad Celjem v finalu pokala je bolj ali manj jasno,da Olimpija v prihodnji sezoni ne bo igrala v Evropi.O tem in o imenu novega trenerja smo se pogovarjali z njenim športnim direktorjem.

Dva kroga pred koncem prvenstva je Olimpija na četrtem mestu. Za tretjim mestom, na njem so Domžalčani, zaostaja štiri točke in težko je verjeti, da bo v dveh tekmah nadoknadila tako visok zaostanek. Sploh zato, ker je v zadnjih sedmih le dvakrat zmagala.

Zato je bil za Ljubljančane veliko bolj pomemben sredin finale pokala, v katerem so upali na zmago Celja. Če bi jo dočakali, bi vrata Evrope odprlo tudi četrto mesto. Ker se želje niso uresničile, zmagal je Koper, so se v Stožicah bolj ali manj že sprijaznili s tem, da bodo morali v sezoni 2015/16 nastopati zgolj v domačih tekmovanjih.

"Iskreno povedano si je Koper Evropo zaslužil bolj kot Olimpija. Koprčani so imeli na voljo le eno možnost, a jim je uspelo, v finalu pokala so premagali zelo dobro ekipo Celja. Isto ekipo, proti kateri smo mi štiri dni pred tem izgubili v domačem prvenstvu pred domačimi navijači. Mi smo imeli na voljo pet finalov, na tekmah proti Krki, Rudarju, Mariboru, Celju in Kopru, a nismo izkoristili niti enega. Moramo biti pošteni in priznati, da je razplet pravičen. Prav je, da se je v Evropo uvrstil Koper," je dan po novem razočaranju iskreno govoril Milenko Ačimović. "Teoretične možnosti za Evropo sicer še imamo, a s tem, da bomo ostali brez nje, smo se že sprijaznili," je dodal.

Bil bi nepošten, če tega ne bi priznal

Kaj sezona brez Evrope pomeni za Olimpijo? "V prvi vrsti velik šok. Za mene osebno je to ogromen neuspeh. Tudi zato, ker nikoli nismo imeli lažje poti do Evrope. Bil bi zelo neiskren, če ne bi priznal, da nam je predsednik Izet Rastoder nudil vse, kar smo si želeli. Vsako malenkost, ki sem jo zahteval za svoje fante, je izpolnil. Od rednih plačil do premij, avtomobilov, prehranjevanja, pripeljali smo tudi fitnes in kondicijskega trenerja, članski ekipi sem priključil tudi Sebastjana Cimerotića … Na voljo smo imeli vse. Bil bi nekorekten, če tega ne bi izpostavil, zato pravim, da je to velik neuspeh v prvi vrsti zame," je nadaljeval športni direktor Olimpije.

"V tej sezoni smo se borili najprej za prvo, potem za drugo in tudi tretje mesto, a nam je vedno, ko so bile pred nami pomembne tekme, spodletelo. Kaj je glavni razlog za neuspeh, ne vem. To je stvar poglobljene analize, ki je potrebna," je dodal.

Pripravljen je prevzeti odgovornost

"Le Maribor je imel boljše pogoje od nas. Predsednik mi je nudil vse, kar sem želel. Hkrati ne morem reči, da se fantje, s katerimi sem preživel ogromno časa, niso trudili. Zaradi vsega skupaj priznam, da čutim odgovornost. Kaj sledi, ne vem. Ko bo predsednik prišel iz tujine, se bova usedla in pogovorila. Pripravljen sem prevzeti odgovornost," je danes 38-letni Ljubljančan dal vedeti, da se bo morda poslovil od zdajšnjega položaja. Več bo verjetno znanega že prihodnji teden.

Pojavilo se je veliko imen, nekatera niso realna

Za konec seveda nismo mogli mimo teme, ki v zadnjih dneh polni slovenski medijski prostor. Imena novega trenerja Olimpije. Predvsem ime legendarnega hrvaškega trenerja Miroslava Blaževića - Ćira je tisto, ki je v javnosti vzbudilo veliko pozornosti. Omenjajo tudi prihod nekdanjega selektorja Slovenije in večkratnega državnega prvaka na klopi Domžal Slaviše Stojanovića.

"Pojavlja se ogromno imen, zaokrožilo je ogromno takšnih in drugačnih zgodb, marsikatera izmed njih ni realna, a v tem trenutku o nikomer izmed njih ne bom govoril. Teh zgodb ne bom komentiral. Ne zanikal ne potrdil. Pred začetkom priprav bomo imenovali novega trenerja, do takrat pa bo ekipo vodil Aleksander Radosaljević," je bilo vse, kar je na temo novega trenerja povedal Ačimović, ki je na položaj športnega direktorja prišel januarja 2011 in tam zdržal do avgusta 2012, ko je odstopil, nato pa se julija lani spet vrnil v klub.

Ne spreglejte