Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 1. 2012,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Inter

Sobota, 14. 1. 2012, 17.29

8 let

Milanski derbi ne bi mogel priti v boljšem trenutku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovna nogometna javnost bo v nedeljo spremljala 177. milanski derbi, v katerem bo v vlogi gostitelja vodila ekipa Serie A in branilec naslova, Milan. Inter je bil že odpisan, a je v naglem vzponu.

Milan se v derbi podaja kot favorit, ki on še nepremaganem Juventusu zaseda vodilno mesto na lestvici, ob tem pa je nepremagan že 12 tekem zapored, od tega je desetkrat tudi zmagal, ob tem je na omenjenih obračunih zabil kar 32 golov in prejel le osem. Milan je doslej najdaljši niz neporaženosti imel leta 2007, ko ga je po 15 tekmah premagal prav Inter. Gol pa je zabil Zlatan Ibrahimović, ki je sedaj seveda glavni adut Milana. Ob tem se Milančani hrabrijo tudi z zmago na lanskem prvenstvenem derbiju (3:0).

Tevez in Pato začinila derbi

Trener Milana Massimiliano Allegri je še vedno neporažen na milanskih derbijih. Brez dvoma je nekaj več pritiska na strani Milana, ki ima pred derbijem osem točk prednosti pred Interjem. Na ozračje v Milanu je utegnilo vplivati tudi dogajanje okrog Alexandra Pata, ki je bil nekaj dni pred derbijem tik pred odhodom v PSG, a je prvi mož Milana Silvio Berlusconi zaustavil prestop.

Pri tem bi seveda v Milano za krepko čez 20 milijonov evrov prišel Carlos Tevez. Muhasti Argentinec je tudi na Interjevem seznamu želja, kar je priznal tudi predsednik Massimo Moratti, ki je bojda ponudil Manchester Cityju kar 27 milijonov evrov. "Trenirali smo v sproščenem ozračju. Ni res, da sem si želel odhod Pata, ali da bi imela slab odnos. Iskali smo nadomestilo za Antonia Cassana. Ali bo Tevez prišel? Ne vem, sem osredotočen na derbi," je sprva dejal strateg, ki je z Milanom podaljšal zvestobo do leta 2014.

Allegri: Na vsak način zmagati

Ob tem se je dotaknil tudi preporoda Interja. "Po odhodu Gian Piera Gasperinija in prihodu Claudia Ranierija je Inter spremenil sistem igre. Je v dobri formi in obenem je tudi našel ravnotežje v ekipi. Na derbijih je vedno napeto ozračje, zato je še posebej pomembna zbranost. Nimamo velike točkovne prednosti pred Interjem, zato bomo skušali na vsak način zmagati. Ob tem bi Inter verjetno že ostal brez možnosti v boju za naslov prvaka," je dejal Allegri.

Pri Milanu bodo manjkali Mario Yepes, Mathieu Flamini in Antonio Cassano, medtem ko so Alberto Aquilani, Luca Antonini, Taye Taiwo in tudi ključni branilec Milana v tej sezoni Thiago Silva vprašljivi.

Na drugi strani je Inter nanizal pet zaporednih zmag, ob tem pa so se po poškodbah v ekipo vrnili nekateri ključni nogometaši. Wesley Sneijder in Diego Forlan sta kandidata za prvo postavo, a vprašanje je, če bo Claudio Ranieri storil kaj sprememb glede na to, da je bila njegova zasedba v vse boljši formi. Seveda je slab začetek sezone razlog Interja, da se po 17. krogih nahaja šele na petem mestu, a za Inter je derbi prišel v ugodnem času. Vsaj po formi sodeč.

Ob tem se je razigral tudi pred dvema sezonama najboljši nogometaš lige prvakov Diego Milito, tudi njegov obetavni argentinski rojak Ricky Alvarez pa končno kaže razkošen talent in je eden ključnih pri preporodu Interja. "To je vedno posebna tekma za vse. Spoštujemo Milan in njegove dosežke, vendar ga nameravamo premagati. Dobro smo se pripravljali, Inter je pripravljen," je dejal rimski strateg, ki še nikoli v Italiji ni izgubil mestnega derbija. Vodil pa je kluba kot sta Juventus in Roma.

Sneijder verjetno začenja na klopi

"Ne vem, koliko lahko zdrži Sneijder, saj ni igral od novembra. Žal mi je le, ker bo manjkal Dejan Stanković. Milan je zelo močan v protinapadih. Točke proti Milanu bi bile za nas zelo pomembne, saj smo jih izgubili proti Juventusu, Napoliju in Udineseju. V primeru zmage, bi začeli verjeti v povratek za naslov prvaka," je sporočil Ranieri, za katerega bo to seveda prvi milanski derbi.

Ob manjkajočem Stankoviću ima nekaj težav s hrbtom še Julio Cesar, ki je vprašljiv za tekmo.

Obračun bo sodil Daniele Orsato, z začetkom ob 20.45 na San Siru.

Ne spreglejte