Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 11. 2017,
23.35

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt večni derbi Darko Milanič Igor Bišćan NK Maribor NK Maribor Aleksander Rajčević

Petek, 17. 11. 2017, 23.35

6 let, 5 mesecev

Trenerja Maribora in Olimpije po večnem derbiju

Milanič vesel in zadovoljen: Zmaga bi lahko lahko bila še višja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Maribor Olimpija Darko Milanič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Trener Maribora Darko Milanič po sladki zmagi nad Olimpijo (1:0), s katero je ušel zmajem za tri točke, ni skrival navdušenja. "Lahko bi bila še višja," je dejal Primorec, ki ga že v torek čaka nova velika naloga, gostovanje v Moskvi. Tam žal ne bo mogel računati na obrambnega stebra Aleksandra Rajčevića. Igor Bišćan je prvič klonil z Olimpijo v 1. SNL, a ga to ni potrlo. "To ni noben šok," je dejal in dodal, da bi se lahko njegovi izbranci hitro vrnili v zmagoviti ritem.

Pred sedmo silo je stopil z iskrico v očeh in pojasnil, da je bila zmaga Maribora čista kot solza. 

"Zmaga je popolnoma zaslužena. Glede na to, kar smo prikazal, zlasti v prvem polčasu, bi bila lahko še višja. Imeli smo 'zicerje'. Lahko bi zadeli še kdaj. Bili smo agresivni, dobri v napadu, v drugem delu pa smo se bolj posvetili obrambi. Takrat so bili gostje boljši. V obrambi smo zaigrali kot pravo moštvo. S tega vidika sem zelo zadovoljen. Osvojili smo tri velike točke v dolgem prvenstvu, ki je še pred nami," se je Darko Milanič razveselil bistveno boljše predstave od tiste, ki so jo njegovi varovanci uprizorili v Stožicah, ko so prvi četrtfinalni pokalni dvoboj izgubili z 0:3.

Pohvalil je športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki mu je na klopi pomagal z nasveti, pohvalil je tudi njegove drzne izjave pred derbijem. "Fantov se to dotakne," je prepričan. Nato je javnosti predstavil manj prijetno novico. 

Rajčević bo šel v četrtek pod nož

Aleksander Rajčević je že končal jesenski del prvenstva. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Aleksander Rajčević je že končal jesenski del prvenstva. Foto: Žiga Zupan/Sportida Obrambni steber Aleksander Rajčević si je ponovno poškodoval koleno, zaradi česar letos ne bo več mogel pomagati soigralcem. "V četrtek ga čaka operacija, je pa imel v preteklosti že hujše težave," je pojasnil, da poškodba branilca, ki mu je zdravje v zadnjih letih obrnilo hrbet, vendarle ni najhujša, tako da bi se lahko v spomladanskem delu pridružil soigralcem.

Izkušenega Koprčana ne bo v ekipi vijolic niti v torek, ko Mariborčane čaka odločilno evropsko gostovanje. V Moskvi bodo dobili odgovor, ali še lahko prezimijo v Evropi, ali pa pomahali v slovo po zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov proti Sevilli. Rajčevića je na dvoboju z Olimpijo nadomestil Jean-Claude Billong, v prvenstvu pa bi lahko dobil priložnost tudi mladi Luka Uskoković. "Ali pa še kdo, ki igra na drugem igralnem mestu," je dodal Milanič. 

Fotogalerija Urbana Urbanca

Fotogalerija
1 / 29

Bišćan: Zaradi hitrega zadetka smo morali tvegati

Igor Bišćan ni več neporažen v 1. SNL. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Bišćan ni več neporažen v 1. SNL. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Čestitke Mariboru, zasluženo je zmagal," je v svojem slogu, z mirnim glasom, kot da ne bi pred nekaj minutami doživel prvi poraz v Prvi ligi Telekom Slovenije, dejal Igor Bišćan. Kot velik športnik je čestital zmagovalcu, ki mu je na lestvici ušel za tri točke, in spregovoril o razlogih, zaradi katerih so zmaji v Ljudskem vrtu ostali prikrajšani za uspeh.

"Hitri zadetek Maribora nam je prekrižal načrte. Spremenil je nadaljnji potek igre. Morali smo prevzeti tveganje. Za hrbtom smo puščali veliko praznega prostora, ki ga je bilo težko braniti. Maribor si je zato priigral veliko nevarnih situacij," je priznal, da ima Olimpija, ki je po njegovem mnenju še v rasti oz. fazi oblikovanja, težave, ko zaostaja. "V drugem polčasu smo bolje ustavljali polprotinapade. Poizkušali smo nekaj, a si nismo priigrali veliko priložnosti. Imeli smo le eno. Vedeli smo, da bo težko prebiti ta blok. Žal nismo zabili," je skomignil z rameni.

Vrhunci srečanja med Mariborom in Olimpijo:

Nekdanji hrvaški reprezentant je prepričan, da prvi poraz v tej sezoni ne bo pustil trajnih posledic in da bodo njegovi izbranci hitro našli pot do stare slave. "Poraz je moral priti slej ko prej. To ni velik šok. Vidim, kako se fantje obnašajo. S tem ne bo težav," je prepričan strateg Olimpije, ki je prvo mest na lestvici predal največjemu tekmecu.

Ne spreglejte