Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 11. 2011,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga Europa Club Brugge NK Maribor NK Maribor

Sreda, 30. 11. 2011, 22.00

8 let

Milanič: Očitno še nismo dovolj izkušeni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometašem Maribora je uspelo nemogoče. Dobrih 15 minut pred koncem tekme proti Club Bruggu so vodili s 3:0, a tekmo vseeno izgubili. Šok v vijoličastih vrstah je razumljiv.

Mariborčani so odigrali odličnih 70 minut in bili pred prvo zmago v ligi Europa. A nato je sledil zasuk, kakršnih ne vidimo veliko. Club Brugge v 16 minutah zabil kar štiri gole in, ko je bil že v povsem izgubljenem položaju, prišel do dragocenih treh točk v boju za napredovanje. Domači trener po tekmi ni mogel verjeti, kaj je njegovo moštvo zapravilo. "Do 70. minute smo odigrali fantastično tekmo. Najboljšo doslej. Potem pa smo nasprotniki dopustili, da na neverjeten način pride do zmage. Ali sem prepozno menjal? Tega ne bi komentiral. Najprej bom analiziral tekmo, šele potem pa bomo lahko povedali kaj več. Zaslužili bi si več, kot smo dosegli, a tudi sreča tokrat ni bila na naši strani. Očitno smo še premalo izkušeni za takšne tekme, a upam, da smo se iz vsega nekaj naučili," je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič, ki je po četrtem golu v mreži njegove ekipe še nekaj časa gledal v tla in si bržčas mislil, da to, kar se dogaja pred njegovimi očmi, ni resnično.

Njegov kolega pri belgijski ekipi, Christoph Daum, je bil veliko bolje razpoložen, čeprav je po tekmi ostal hladen in ni kazal pretiranih čustev. "Prišli smo po zmago in jo tudi dosegli. Seveda nisem pričakoval, da bomo do nje prišli na tak način. Bili smo že v izgubljenem položaju, a smo potem zavoljo velikega karakterja te ekipe, samozavesti in tudi individualne kakovosti prišli do zmage. Za preobrat je bilo odločilnih več dejavnikov. Od menjav, do spremembe taktike in tudi nekaj sreče smo imeli. Čestitam mojim fantom nad tem, kar jim je uspelo. Da smo zmagali na tak način, je še pomembneje od samih treh točk," je dejal 58-letni Nemec, ki je vodil številne priznane klube, kot so Köln, Stuttgart, Bešiktaš, Bayer Leverkusen ...

Veliki junak tekme bi lahko bil Dalibor Volaš, ki je zabil dva gola, bil blizu tretjega, a se moral ob koncu tekme sprijazniti s porazom svoje ekipe. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Po 70. minuti smo enostavno prenehali igrati, kot da bi mislili, da smo tekmo že dobili. Res škoda, da smo zapravili zmago, saj bi našim navijačem, pa tudi nam, pomenila veliko. Res je, da sem zabil dva gola, a mi to zdaj ne pomeni prav veliko. Škoda, da nisem zabil še tretjega, imel sem dve priložnosti, a žoga žal ni šla v gol. Verjamem pa, da smo se iz vsega skupaj veliko naučili in ta ekipa lahko v Evropi, v naslednji sezoni, naredi korak naprej," je dejal 24-letni Primorec.

Maribor bo s tekmovanjem v ligi Europa za to sezono končal 15. decembra v Birminghamu.

Ne spreglejte