Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Real Madrid

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 9.23

8 let

Messijev fenomen: dosegel več golov od 16 španskih klubov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kakšen konec tedna v Španiji ... Cristiano Ronaldo je s tremi goli vrgel rokavico Lionelu Messiju, ki pa je na tekmi z Osasuno njegov dosežek še presegel. Izjemna napoved za sredin pokalni spektakel.

Argentinski stroj za zadetke je ogret tudi v letu 2013. Pred težko pričakovanim el clasicom, ko se bosta v sredo na prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja na štadionu Santiago Bernabeu udarila Real in Barcelona, je v izredni formi. V nedeljo zvečer je obrambo Osasune premagal kar štirikrat, število zadetkov v tej sezoni povišal na spoštovanja vrednih 33 (Cristiano Ronaldo jih je dosegel 21) in poslal belim baletnikom sporočilo, ki Joseju Mourinhu ne dopušča mirnega spanca. Poleg tega je najboljši nogometaš na svetu podrl še nekaj mejnikov. Kot prvi v zgodovini španskega prvenstva je tresel mreže na enajstih zaporednih tekmah. Po "pokerju" v mreži Osasune je na večni lestvici prehitel Brazilca Ronalda (1996/97) in Španca Mariana Martina (1942/43 in 1943/44), ki sta se med strelce v dresu Barcelone vpisala na desetih zaporednih srečanjih la lige.

To pa še ni vse. Čeprav je star komaj 25 let, je že prebil mejo 200 zadetkov v španskem prvenstvu. Odigral je 235 tekem in dosegel 202 zadetka, tako da se lahko pohvali z neverjetnim povprečjem 0,85 gola na srečanje. "Čeprav smo zmagali s 5:1, moram priznati, da nam pred tekmo z Osasuno ni bilo lahko. Vsi že govorijo o sredini tekmi z Realom, le redki pa so omenjali tudi dvoboj z Osasuno. Takšne tekme pa niso niti malo enostavne. Zato sem toliko bolj vesel, da smo opravili nalogo na pravi način. Ko smo prišli na igrišče, smo točno vedeli, kaj moramo storiti. Tisto, kar delamo že leta. Odigrali smo tako, kot je bilo treba, in osvojiti nove tri točke," je po sanjskem nedeljskem izkupičku dejal Lionel Messi. Čeprav se je prvenstvo komaj sramežljivo prestavilo v drugo polovico sezone, je Messi dosegel že 33 zadetkov. Odlično kaže tudi njegovemu delodajalcu, saj ima Barcelona po 21 krogih pred najbližjim tekmecem (Atleticom) že 12 točk prednosti. Madridski Real zaostaja okroglih 15.

Če bo "čarovnik iz Rosaria" nadaljeval v tem ritmu, bo presegel tudi rekord, ki je lani spadal v kategorijo neverjetnih dosežkov. V sezoni 2011/12 je v španskem prvenstvu plenil pozornost kar s 50 zadetki, v tej pa bi lahko postavil novi rekord. Tega je v tem trenutku zmožen le napadalec Barcelone, ki ni bil kar tako že trikrat zapored izbran za najboljšega nogometaša na svetu. Ne bo pa v sredo motivov manjkalo tudi pri Portugalcu Ronaldu, ki bo želel v neposrednem obračunu s katalonskim ponosom dokazati, da na svetu ne obstaja le Messi. Obeta se spektakel! V sredo ob 21. uri.

Ne spreglejte