Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 11. 2013,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Gerardo Martino

Četrtek, 7. 11. 2013, 10.13

8 let

Messi sporoča dvomljivcem: Vračam se v pravi ritem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lionel Messi je kritikom po krajši strelski suši odgovoril v zanj značilnem slogu. Z zadetkom oziroma natančneje zadetkoma v mreži Milana, ki sta Barceloni zagotovila napredovanje v osmino finala.

Štirikratni najboljši nogometaš na svetu je lahko srečen, da se je Barcelona v ligi prvakov dvakrat pomerila ravno z Milanom, njegovo redno in priljubljeno stranko. To sta bili namreč edini tekmi po septembru, na katerih se je vpisal med strelce. V španskem prvenstvu čaka na zadetek že pet tekem, v ligi prvakov mu gre veliko bolje. "Počasi se vračam v pravi ritem. Veliko mi pomaga, da lahko odigram vseh 90 minut ter iz tekme v tekmo dvigujem pripravljenost. Želim se vrniti v formo, ki sem jo imel pred poškodbo. Predvsem v fizičnem smislu, saj sta mi poškodbi, ki sta sledili ena za drugo, pustili veliko posledic. Zadovoljen sem s tem, kako napredujem. O preteklosti ne razmišljam več," je zaupal Lionel Messi v pogovoru za Evropsko nogometno zvezo (UEFA), ki ga je opravil po srečanju z Milanom (3:1), ter dodal, da je zmaga povsem zaslužena, saj je bila Barcelona boljši tekmec in je na igrišču nadzorovala potek dogodkov.

Varčuje z močmi zaradi svetovnega prvenstva?

Poškodba stegenske mišice je Messija v začetku jeseni vrgla s tira, dva zadetka na dvoboju z Milanom pa mu bosta zagotovo okrepila samozavest pred nadaljevanjem sezone.

Nekateri so šli celo tako daleč, da so njegovo strelsko sušo na Pirenejskem polotoku in slabšo formo po odpravljeni poškodbi povezovali s tem, da varčuje z močmi za svetovno prvenstvo v Braziliji, ki ga je večkrat oznanil za največji cilj v prihodnjem letu. Trener Gerardo Martino se je takšnim opazkam le nasmejal in šaljivo pripomnil, kako bo potem šele spremljati Messijeve igre v pomladnih mesecih …

Tretji strelec lige prvakov se je odločil v trenutku

Napadalec iz Rosaria je na dvoboju z rdeče-črnimi, za katere je 16 minut odigral tudi Valter Birsa, dokazal, da je še vedno težko rešljiva uganka za branilce. V tej sezoni lige prvakov je dosegel šest zadetkov in je tretji najboljši strelec tekmovanja. Mrežo Milana je najprej premagal s strelom z bele točke, ki ga je izvajal na nenavaden način. Ustrelil je namreč po sredini. "Odločil sem se v trenutku. Proti Abbiatiju sem že večkrat izvajal enajstmetrovko. Je visok, a tudi hiter vratar, zato ne pomaga, če si le natančen. Po glavi mi je rojilo več zamisli, kam bi lahko usmeril žogo, na koncu sem se odločil za sredino," je pojasnil Messi, ki je Barceloni pomagal do ekspresno zagotovljenega napredovanja med 16 najboljših. Vse dvome o zmagovalcu je odpravil njegov drugi zadetek na tekmi, dosežen v 83. minuti, in slavje na Camp Nouu se je lahko začelo.

Ne spreglejte