Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
14.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi PSG

Torek, 4. 4. 2023, 14.12

1 leto

argentinec ne bo podaljšal sodelovanja

L'Equipe: Messi in PSG vsak svojo pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

3

Lionel Messi | Lionel Messi po poročanju francoskega medija L'Equipe ne bo podaljšal sodelovanja s PSG. | Foto Reuters

Lionel Messi po poročanju francoskega medija L'Equipe ne bo podaljšal sodelovanja s PSG.

Foto: Reuters

Francoski športni časnik L'Equipe je danes nogometno javnost vznemiril z ugibanji, da argentinski superzvezdnik Lionel Messi ne bo podaljšal sodelovanja s francoskim PSG. Paris Saint-Germain in Lionel Messi sta tik pred koncem sodelovanja, navaja časnik v naslovu.

Lionel Messi
Sportal Barcelona: Smo v stiku z Messijem, vrnitev je mogoča

PSG je predlagal znižanje Messijeve plače za četrtino. Da bi Argentinec privolil v zmanjšanje plače, pa je možnost sila majhna, nemška tiskovna agencija dpa povzema pisanje L'Equipe.

Po drugi strani je PSG zanesljivo zaznal vnovično zanimanje španske Barcelone, ki upa, da bo superzvezdnika spet pridobila nazaj kljub lastnim finančnim težavam.

Galtierju se trese stolček

Na zelo majavih nogah je tudi položaj trenerja PSG Christopha Galtierja po nedeljskem porazu proti Lyonu z 0:1, kar je zaostrilo boj za naslov francoskega prvaka.

Parižani so izgubili zadnji dve prvenstveni tekmi in imajo devet tekem pred koncem šest točk prednosti pred Lensom in Marseillom v francoski ligi.

Na zelo majavih nogah je tudi položaj trenerja PSG Christopha Galtierja. | Foto: Reuters Na zelo majavih nogah je tudi položaj trenerja PSG Christopha Galtierja. Foto: Reuters

L'Equipe je poročal, da se bo moral Messi dogovoriti o znižanju plače, da bo ostal v Parizu tudi po 30. juniju, ko mu bo potekla zdajšnja pogodba.

Lionel Messi
Sportal Navijači PSG obrnili hrbet Messiju

Zniževanje stroškov

Messi bo 24. junija dopolnil 36 let. Znižanje plače naj ne bi bilo povezano z Messijevo starostjo, temveč mora PSG zmanjšati stroške za plače, da bi izpolnjeval finančna pravila Evropske nogometne zveze.

Navijači PSG so v nedeljo na Parku princev žvižgali, ko se je med objavo postave na zaslonu pojavil Messijev obraz. Prav to, da so navijači obrnili hrbet Messiju, naj bi bil po poročanju L'Equipe še dodaten razlog, da so več tednov trajajoča pogajanja za podaljšanje pogodbe z Argentincem neučinkovita in možnosti za dogovor vse manjše.

Prav to, da so navijači obrnili hrbet Messiju, naj bi bil po poročanju L'Equipe še dodaten razlog, da so več tednov trajajoča pogajanja za podaljšanje pogodbe z Argentincem neučinkovita in možnosti za dogovor vse manjše. | Foto: Reuters Prav to, da so navijači obrnili hrbet Messiju, naj bi bil po poročanju L'Equipe še dodaten razlog, da so več tednov trajajoča pogajanja za podaljšanje pogodbe z Argentincem neučinkovita in možnosti za dogovor vse manjše. Foto: Reuters

Če pogodbe ne bodo podaljšali, bo lahko kapetan svetovnih prvakov iz Argentine kot prost igralec zapustil francoski klub, v katerega je poleti 2021 prišel iz Barcelone. Razlog za odhod iz katalonskega ponosa so bile finančne težave kluba.

Kot poroča L'Equipe, sta se Messijev oče in menedžer Jorge ter predsednik PSG šejk Naser al Helajfi sicer lani med svetovnim prvenstvom v Katarju načelno dogovorila o pogojih, po katerih bo argentinski zvezdnik ostal pri PSG še eno sezono.

Messi je za Paris Saint-Germain doslej dosegel 29 golov v 67 nastopih.

PSG : Lyon Lionel Messi
Sportal Nov spodrsljaj PSG, odpisani Angers brez Blažiča do točke
Cristiano Ronaldo
Sportal To so športniki z največ sledilci na Instagramu #video
Ne spreglejte