Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
25. 6. 2017,
8.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov Prva liga Telekom Slovenije Roman Bezjak Franko Andrijašević Matic Črnic Filip Bradarić Anton Žlogar NK Triglav NK Rijeka Matjaž Kek

Nedelja, 25. 6. 2017, 8.00

1 leto

Trener Rijeke po remiju s Triglavom

Matjaž Kek odkrito o težavah Rijeke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

1

Triglav Rijeka | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Rijeke so v soboto remizirali s kranjskim Triglavom (1:1). Trener Matjaž Kek ni bil zadovoljen s predstavo izbrancev. Poudaril je, da je tekma prišla kot naročena, saj je streznila nekatere igralce. "Nekateri preveč sanjajo o milijonih," je potožil.

Dejali ste, da je tekma v Kranju streznila nekatere igralce. So po osvojeni dvojni hrvaški kroni preveč poleteli in izgubili stik z realnostjo?
Vse se je videlo na igrišču. Ne glede na to, da smo s polnega treninga, to ni bila predstava na ravni Rijeke. Naletel sem na pričakovane težave, ko nekateri igralci sanjajo o milijonih, nekateri pa mislijo, da sploh ni več treba toliko trenirati in se bo vse zgodilo samo od sebe. To so bolj ali manj pričakovane težave, tako da vodstvo kluba čaka kar veliko dela.

Bo treba drugače motivirati igralce? Čutite, da so se nekateri začeli po osvojenem naslovu prvaka obnašati drugače?
To so stvari, ki spadajo le v slačilnico. Ne bom jih delil z mediji. Sta pa rezultat in igra v Kranju tista, ki zagotovo nista dobra. Smo sredi priprav, tako da nekatere stvari razumem, nekatere druge stvari pa bodo morali nogometaši, če bodo hoteli igrati, popraviti in početi drugače.

Gostitelji so mu v soboto podelili priznanje za uspehe v prejšnji sezoni, ko je Rijeko popeljal do zgodovinskega hrvaškega naslova, nato pa osvojil še pokalno lovoriko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gostitelji so mu v soboto podelili priznanje za uspehe v prejšnji sezoni, ko je Rijeko popeljal do zgodovinskega hrvaškega naslova, nato pa osvojil še pokalno lovoriko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Eden vaših najboljših nogometašev, zvezni igralec Filip Bradarić, je po tem, ko se ni za pet milijonov evrov odpravil v Italijo (Bologna), dejal, da raje ostaja na Reki, kjer čuti, da še ni opravil vsega, kar bi lahko. Je to pravi moštveni duh, ki daje moč Rijeki?
Te zadeve so takšne, da se marsikdaj kaj prehitro govori. Pri nas se že en mesec govori le o milijonih, realnost pa je nekaj drugega. V nogometu je izredno težko potrjevati stvari. To je največja kakovost, da potrjuješ nekaj, kar si naredil. Če pa poletiš, potem ti absolutno sledita zaušnica in trden pristanek na realnih tleh.

Za vas velja, da skoraj ob vsakem prestopnem roku ostanete brez najboljših igralcev, a nato najdete posrečene zamenjave. Vse, česar se na Reki dotaknete, postane zlato. Očitno to ni več naključje.
Ravno tako spet ni … To je pač usoda. Kako dolgo bo še tako … Rijeka na Hrvaškem ni več tista simpatična druga ekipa. Zdaj je prva, tako se bodo morali slej ko prej obnašati vsi v klubu.

Dolgo časa smo bili vsem simpatični. Daleč za Dinamom, daleč pred Hajdukom. Nič se ni moglo zgoditi, nismo mogli niti gor niti dol.

Zdaj pa je zadeva ... drugačna. Zdaj si državni prvak. Vsi te gledajo, vsi hočejo igrati proti tebi. Če tvoj odnos ni na ravni državnega prvaka, potem lahko naletiš na težave.

Edini zadetek za Kekovo zasedbo je na gostovanju v Kranju dosegel Brazilec Heber. Elvisa Džafića je premagal v 13. minuti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Edini zadetek za Kekovo zasedbo je na gostovanju v Kranju dosegel Brazilec Heber. Elvisa Džafića je premagal v 13. minuti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kvalifikacije za ligo prvakov se igrajo proti državnim prvakom. To so stvari, o katerih se ne sprašuje. Nimamo pa več veliko časa. Odšla sta dva igralca, ki sta dala 30 zadetkov (Franko Andrijašević in Roman Bezjak, op. a.). Vsi igralci, ki so prišli, so "tako tako". Ali so nepripravljeni ali pa povsem v drugem filmu. Očitno bo potrebnega kar nekaj časa, da bomo uskladili vse zadeve.

Kakšen je status Matica Črnica, edinega Slovenca v dresu Rijeke? Na prvi pripravljalni tekmi proti Rabotničkemu je igral od prve minute, tokrat pa je dobil priložnost v drugem polčasu in zapravil stoodstotno priložnost za zadetek.
Mora ponovno začeti razmišljati zlasti o nogometu. Ne sme razmišljati o minutaži. Od njega pričakujem več. Tako kot od celotne ekipe, da ne bi mogoče zgledalo, kot da je on nekaj posebnega. Je mlad igralec, drug karakter v novem okolju. Včasih se aklimatizacija zgodi hitreje, včasih pa počasneje.

Tonči ima svojo vizijo

Anton Žlogar še nima izkušenj z vodenjem kluba v 1. SNL. Triglav se bo v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije pomeril z Ankaranom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anton Žlogar še nima izkušenj z vodenjem kluba v 1. SNL. Triglav se bo v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije pomeril z Ankaranom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kek se je v soboto v trenerskem obračunu pomeril z nekdanjim varovancem Antonom Žlogarjem. Ko je bil selektor Slovenije, mu je velikokrat ponudil priložnost za igranje v državnem dresu. Tokrat sta se kot trenerja ekip iz sosedskih držav razšla brez zmagovalca (1:1), kar je velik uspeh za slovenskega drugoligaškega prvaka. Kakšno je mnenje 55-letnega Mariborčana o trenerski karieri Tončija Žlogarja?

"Tonči je s svojim karakterjem in pristopom, tako na igrišču kot zdaj kot trener, pokazal, da ima svojo pot. Ima svojo vizijo. Nujno je, da ima podporo klubskega vodstva. Triglav je perspektivna ekipa, sredina, ki si zasluži prvoligaški nogomet. Želim mu, da ostane v prvi ligi in da s svojim delom, kakovostjo posameznikov opozori, kako je bila kranjska nogometna šola vedno znana kot tista, ki zna narediti dobre igralce."

Ne spreglejte