Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 2. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

Dinamo Zagreb Hrvaška Roman Bezjak Matic Črnic Rijeka Matjaž Kek

Četrtek, 23. 2. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Rijeka brez poraza že eno leto

Matjaž Kek ostal brez srečne kape

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek se na Reki spogleduje s prvovrstno priložnostjo, da postane prvi trener, ki je Rijeko popeljal do naslova hrvaškega prvaka. Rečani imajo šest točk prednosti pred zagrebškim Dinamom, konec tedna pa jih čaka gostovanje pri Interju, kjer čakajo na zmago že deset let!

Kvarner trese nogometna vročica. Evforija je ogromna, navijači pričakujejo zgodovinski naslov državnega prvaka, Matjaž Kek pa vztrajno poziva nogometaše, naj ne poletijo, ampak ostanejo trdno na tleh.

Impresiven niz hrvaškega jesenskega prvaka

Rijeka v domačem prvenstvu ni izgubila že 34 tekem zapored. | Foto: Vid Ponikvar Rijeka v domačem prvenstvu ni izgubila že 34 tekem zapored. Foto: Vid Ponikvar Rijeka je zadnji poraz v prvenstvu doživela pred letom dni, ko jo je v Zagrebu nadigral Dinamo (3:0). Nato je v hrvaški prvi ligi nanizala 34 tekem brez poraza, na omenjenih dvobojih pa so prevladovale zmage (26 zmag in 8 remijev).

Navijači Rijeke so že pozabili, kako je doživeti nekaj zaporednih porazov, saj je Kekova četa v zadnjih 57 tekmah v hrvaškem prvenstvu ostala praznih rok le enkrat.

Če bo zadržala takšen ritem, bo uresničila sanje nogometne Reke in se prvič v klubski zgodovini znašla na hrvaškem prestolu. ''Ni kaj. To je res impresiven niz. Ni preprosto iz tedna v teden ponavljati takšne rezultate,'' je povedal Mariborčan za hrvaški časnik 24sata.

Srečno kapo podaril navijaču

Kapo, ki mu je prinašala srečo, je podaril navijaču. | Foto: Vid Ponikvar Kapo, ki mu je prinašala srečo, je podaril navijaču. Foto: Vid Ponikvar Konec tedna ga čaka ogromen izziv, poleg državnega naslova eden redkih ciljev, ki jih še ni uresničil na Hrvaškem. Rijeka bo gostovala pri Interju. Odpravlja se v Zaprešić, kjer ni zmagala že deset let. Nazadnje je ugnala Inter leta 2007, nato pa gostovala še desetkrat, a petkrat doživela poraz, petkrat pa se z gostitelji razšla brez zmagovalca.

Evforija na Reki je po zlata vredni zmagi v uvodnem spomladanskem nastopu v Osijeku (3:2) ogromna. Tako bi se lahko v predmestje Zagreba v nedeljo odpravilo okrog tisoč navijačev Rijeke. Če bo Kek končno dočakal zmago v Zaprešiću, bodo obrisi šampionske sezone 2016/17 še bolj razločni.

Na gostovanje se ne bo podal z znamenito kapo, ki je v obdobju štiriletnega vodenja reškega kluba postala njegov prepoznavni simbol. Večkrat je poudaril, kako mu kapa prinaša srečo, po odličnem jesenskem delu, v katerem je ostal neporažen tako na Hrvaškem kot tudi v Evropi, pa se je odločil, da bo razveselil enega izmed zvestih navijačev. Podaril mu je kapo, ki mu je v jesenskem delu prinašala srečo. Nadomestil jo je z novo, ki za zdaj z rezultati ne zaostaja za predhodnico. Morda mu v nedeljo prinese še težko pričakovano zmago v ''zakletem'' Zaprešiću.

Bezjak in Črnic v polno

Nogometaši Rijeke so v sredo odigrali prijateljsko tekmo s četrtoligaškim klubom iz Pazina. Kek se je odločil za mešano postavo, v kateri so dobili priložnost tudi obetavni mladinci. Rijeka je bila razigrana in mrežo Pazinke, v dresu katere je nekoč blestel trener Kopra Igor Pamić, napolnila kar z 11 zadetki.

Roman Bezjak je dosegel prvi zadetek v dresu Rijeke po (začasni) vrnitvi iz Nemčije. | Foto: Vid Ponikvar Roman Bezjak je dosegel prvi zadetek v dresu Rijeke po (začasni) vrnitvi iz Nemčije. Foto: Vid Ponikvar

Pod dva sta se podpisala slovenska reprezentanta. Roman Bezjak je dosegel prvi zadetek, odkar se je iz Nemčije vrnil na Hrvaško. Med strelce se je vpisal tudi Matic Črnic. Vodstvo je povišal na 4:0, podajo pa mu je prispeval prav Korošec. Oba slovenska legionarja na Reki sta odigrala le prvi polčas. Rijeka je sosede iz Istre premagala kar z 11:1.
Ne spreglejte