Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 4. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

2

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Roman Bezjak Miral Samardžić Matic Črnic Dinamo Zagreb

Sreda, 5. 4. 2017, 13.45

6 let, 7 mesecev

Nepremagljiva Rijeka

Noro in nepozabno, to zmore le Matjaž Kek

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je na klopi Rijeke že pozabil na občutek, kako je čestitati tekmecu za zmago. Zadnji poraz je doživel natanko pred letom dni, ko je izgubil pokalni dvoboj v Koprivnici, nato pa tako na Hrvaškem kot tudi v Evropi odigral 40 tekem in ostal neporažen prav na vseh!

Danes je poseben dan v trenerski karieri Matjaža Keka, saj praznuje obletnico zadnjega poraza, ki ga je doživel na stolčku Rijeke. V zadnjem letu se je zaman iskal junak, ki bi se lahko pohvalil z zmago nad Kekovimi izbranci.

Rozman zadnji Slovenec, ki je premagal Keka

Po porazu v Koprivnici (0:3) je Kek vodil Rijeko na 40 tekmah. Vknjižil je 29 zmag in 11 remijev! | Foto: Vid Ponikvar Po porazu v Koprivnici (0:3) je Kek vodil Rijeko na 40 tekmah. Vknjižil je 29 zmag in 11 remijev! Foto: Vid Ponikvar Vodilni hrvaški klub, ki se pripravlja na veliki sobotni derbi hrvaškega prvenstva z zagrebškim Dinamom, je nazadnje izgubil 5. aprila 2016. Takrat je naletel na mino v pokalnem tekmovanju.

V Koprivnico se je k Slaven Belupu na povratno polfinalno srečanje odpravil s prednostjo 2:1, nato pa doživel enega najbolj bolečih porazov, odkar je trener Rijeke. Izgubil je z 0:3, neuspešno napadal vrata Slavena, ki jih je branil slovenski vratar Matjaž Rozman (zdajšnji vratar Celja je zadnji Slovenec, ki je premagal Kekovo Rijeko), in ostal brez napredovanja v finale hrvaškega pokala.

Kdo bi si mislil, da je bil to njegov zadnji poraz na klopi Rijeke. Nato se je začel niz neporaženosti, ki traja že vse leto, v njem pa so Rečani tako na Hrvaškem kot tudi v Evropi odigrali 40 srečanj. Kekova četa je edini klub v Evropi, ki v tej sezoni sploh še ni doživel poraza. V prvenstvu se spogleduje z zgodovinskim uspehom, saj ima pred branilcem naslova Dinamom štiri točke prednosti, v pokalu pa se je suvereno uvrstil v finale, kjer se bo za lovoriko pomeril prav z Zagrebčani.

Rezultati Kekove Rijeke v zadnjem koledarskem letu:

Tekmovanje Učinek
Hrvaško prvenstvo 33 tekem: 25 zmag in 8 remijev
Hrvaški pokal 5 tekem: 4 zmage in 1 remi
Kvalifikacije za ligo Europa 2 tekmi: 2 remija
Skupaj 40 tekem: 29 zmag in 11 remijev

Svoje pristavili tudi slovenski reprezentanti

V soboto ga čaka veliki hrvaški derbi z Dinamom. Vstopnice za srečanje so pošle v dveh urah. | Foto: Vid Ponikvar V soboto ga čaka veliki hrvaški derbi z Dinamom. Vstopnice za srečanje so pošle v dveh urah. Foto: Vid Ponikvar Izgubila ni niti v Evropi, kjer pa je v kvalifikacijah za evropsko ligo izpadla proti vročemu turškemu prvoligaškemu klubu Istanbul Basaksehir. V Turčiji se je dvoboj končal brez zadetkov, na povratni tekmi na Rujevici pa z 2:2, tako da je zaradi pravila zadetkov v gosteh napredoval turški predstavnik. Rijeka je bila tik pred napredovanjem, po zaslugi dvakratnega strelca Romana Bezjaka je dvakrat vodila, a so gostje vselej izenačili. Obakrat je mrežo Rijeke zatresel reprezentant Bosne in Hercegovine Edin Višća.

''Ni jih bilo veliko, ki so verjeli, da bomo po izpadu z Basaksehirjem osvojili tako veliko točk. Čestitke vsem igralcem,'' je 55-letni Mariborčan navdušen nad nizom nepremagljivosti. Pri njem sodelujeta tudi Roman Bezjak in Matic Črnic. Ko je Rijeka pred letom dni izgubila v Koprivnici, je obrambno vrsto Rijeke sestavljal tudi Miral Samardžić, ki je do konca sezone 2015/16 odigral še šest tekem, nato pa se poslovil in preselil na Kitajsko.

Spoštuje Zagrebčane, a se jih ne boji

Nogometaši Rijeke lahko v soboto povišajo prednost pred Dinamom na +7. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Rijeke lahko v soboto povišajo prednost pred Dinamom na +7. Foto: Vid Ponikvar Kekovo zasedbo čaka v soboto najbolj zahtevno srečanje v hrvaškem prvenstvu. Na Rujevico prihaja Dinamo, neposredni tekmec za naslov prvaka. Če bi Rijeka premagala branilce naslove, bi prednost pred 11-kratnimi serijskimi prvaki povišala na sedem točk!

''Pomerili se bomo z ekipo, ki že leta dominira v hrvaškem nogometu. To je treba spoštovati, nikakor pa to ne pomeni, da bi se je morali bati. Lahko smo samozavestni,'' je po zadnji zmagi, ko je Rijeka v nedeljo v Vinkovcih zlahka premagala zadnjeuvrščeno Cibalio (3:0), sporočil Kek.

V soboto lahko niz neporaženosti še podaljša. Če bi mu to uspelo, bi bila pot do zgodovinskega naslova, ki ga Rijeka ni osvojila niti enkrat, lažja kot kdajkoli prej!
Ne spreglejte