Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
15.19

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
NK Bravo Olimpija Celje Maribor žreb evropska liga konferenčna liga liga prvakov liga prvakov UEFA

Natisni članek

Sreda, 19. 6. 2024, 15.19

1 mesec

žreb za drugi predkrog kvalifikacij evropskih nogometnih pokalov

Mariborčanom se obeta spopad z Verbičem, Šporarjem in Gnezdo Čerinom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
evropska liga Panathinaikos Andraž Šporar | Mariborčane, če bodo preskočili bolgarski Botev, čaka spopad s Panathinaikosom. | Foto Reuters

Mariborčane, če bodo preskočili bolgarski Botev, čaka spopad s Panathinaikosom.

Foto: Reuters

Danes je bil na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu žreb za drugi predkrog kvalifikacij evropskih nogometnih pokalov. V bobnu so bili tudi štirje slovenski klubi, in sicer Celje, Maribor, Olimpija in Bravo.

Najprej je bil opravljen žreb za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, v katerem se bodo Celjani v primeru uspeha v prvem krogu proti estonski Flori iz Talina pomerili z zmagovalcem dvoboja med slovaškim prvakom Slovanom iz Bratislave in makedonsko Strugo.

V primeru izpada pa bi jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čakal poraženec dvoboja med Virtusom iz San Marina in romunskim FCSB-jem oziroma Steauo.

Nogometaši Maribora bi se v primeru uspeha proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z grškim Panathinaikosom, katerega barve branijo Benjamin Verbič, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar. V primeru neuspeha proti Bolgarom pa jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čaka romunska Craiova.

Olimpija se bo v drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige pomerila z ukrajinsko Polisijo iz Žitomirja. Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah za konferenčno ligo Bravo se bo v primeru uspeha proti valižanskemu Connah's Quay Nomads v drugem krogu pomeril s predstavnikom Bosne in Hercegovine Zrinjskim iz Mostarja.

Natančen datum prvih in povratnih tekem v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bo znan v četrtek, za ligo prvakov in evropsko ligo pa 26. junija.

Preberite še:

Erik Janža
Sportal Velika prevlada Maribora na Euru 2024, v Sloveniji mu ni nihče blizu
Ne spreglejte