Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
16.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić Zlatko Zahović

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 16.12

7 let, 12 mesecev

Mariborčani so začeli napadati Olimpijo (foto, video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skorajda istočasno kot so pri njihovem največjem rivalu Olimpiji predstavili novega trenerja, so dobrih 120 kilometrov od Ljubljane nogometaši Maribora začeli priprave na drugi del sezone.

"Mi smo Maribor. V drugem delu sezone bomo napadli dvojno krono. Vse je odvisno samo od nas. Če bomo pravi, potem je jasno, da preostali nimajo možnosti," je takoj ob začetku priprav jasno in glasno povedal športni direktor in glavni snovalec uspešne mariborske nogometne zgodbe Zlatko Zahović, ki se je pojavil v Ljudskem vrtu in, tako kot vedno, požel največ pozornosti.

V prvenstvu bodo Mariborčani lovili nogometaše Olimpije, z uspešnim zadnjim delom jeseni so se jim približali na vsega tri točke zaostanka. V pokalu, iz katerega so Ljubljančani že izpadli, jih od uspeha ločijo še tri tekme, saj so polfinalisti.

Manjkal je le Italijan

V nedeljo zvečer so se dobili na tradicionalni skupni večerji, v ponedeljek ob 10. uri pa se je za 29 nogometašev – med njimi tudi novinca, ki sta prišla iz Kopra, Matej Palčič in Amar Rahmanović, novopečenega nogometaša zagrebškega Dinama Petra Stojanovića seveda ni bilo, manjkal je tudi italijanski branilec Abel Gigli, ki je poškodovan – začel prvi trening, ki je trajal dve uri. Najprej v telovadnici, potem še na pomožnem igrišču. Že popoldne je sledil nov, drugi trening v letu 2016.

Priprave, prve pod vodstvom trenerja Krunoslava Jurčića, ta je namesto Anteja Šimundže na klop sedel konec avgusta, bodo do 18. januarja potekale v Mariboru. Potem se bo ekipa do 29. januarja preselila v Moravske Toplice, sklepni del priprav pred prvo tekmo spomladanskega dela, ko bo v 29. prvenstvenem krogu v Mariboru 27. februarja gostovalo Celje, pa bo med 6. in 20. februarjem opravila v Beleku. V tem času bo odigrala tudi deset pripravljalnih tekem.

Verjame, da jih čaka pozitivno obdobje

"Vsi so se ob dogovorjenem času pojavili na dogovorjenem mestu. Presenečenj v prestopnem roku ni bilo. Pričakovali smo, da bo težko zadržati Petra Stojanovića. Z nami sta tudi novinca Matej Palčič in Amar Rahmanović. Počakali bomo, ali se bo morda v prihodnjih dneh ekipi priključil še kak nov obraz. Vreme omogoča, da predviden del treningov opravljamo tudi na zunanji travnati površini, kar je dobrodošlo," je ob začetku novega poglavja v mariborski zgodbi, ki jo piše, povedal trener Jurčić.

"Prvi vtisi so dobri. Škoda je le, da nekateri igralci zaradi daljše odsotnosti oziroma težav s poškodbami še ne morejo takoj trenirati v polnem obsegu, zato bo treba treninge prilagoditi. Pripravljeni smo na nove izzive. Verjamem, da nas čaka pozitivno obdobje. Dobro smo končali jesenski del in pozitivno ozračje prenesli v začetek priprav," je še povedal 46-letni Hrvat, ki je bil na prvi delovni dan novega leta dobro razpoložen.

Maribor ve, da je favorit v lovu na četrti zaporedni naslov

Dobre volje ni manjkalo niti med nogometaši, ki so dajali vtis, da so komaj čakali na začetek priprav in na to, kar jih čaka v prihodnjih tednih, mesecih. Napad na Olimpijo in osvojitev šestega zaporednega naslova slovenskega prvaka, kar 14. skupno.

V Ljudskem vrtu so prepričani, da jim bo uspelo. Glede na tradicijo in to, kaj se je v zadnjih mesecih dogajalo pri njihovih največjih tekmecih, jih v vlogo favoritov postavljajo tudi strokovnjaki.

Fotoutrinki:

Ne spreglejte